Strategie de negociere la Combinat

Strategie de negociere la Combinat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicaliştii de la Combinat se pregătesc pentru negocierile contractului colectiv de muncă, negocieri care ar trebui să înceapă la sfârşitul acestui an.

Potrivit declaraţiilor liderului Sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor, Gheorghe Tiber (FOTO), reprezentanţii salariaţilor nu concep o altă variantă decât aceea în care salariile siderurgiştilor vor fi majorate.

„Sunt deja 3 ani de când salariile celor care muncesc la ArcelorMittal Galaţi nu au mai crescut. Principalul punct al negocierilor va fi cel referitor la salarizare şi credem că sunt suficiente motive care să ne îndreptăţească să solicităm în numele membrilor noştri o majorare”.

„Sunt semne clare că a crescut producţia anul acesta şi sperăm ca reprezentanţii administraţiei să înţeleagă acest lucru”, a declarat Gheorghe Tiber.

Din punct de vedere legal, negocierile CCM pe 2011 ar putea demara încă de la 1 noiembrie, însă trebuie precizat că începerea discuţiilor nu poate fi amânată mai târziu de 1 decembrie.

Asta înseamnă că la sfârşitul acestui an, sau cel mai târziu la sfârşitul lunii ianuarie a lui 2011 va exista un nou contract colectiv de muncă la ArcelorMittal Galaţi.

Citit 834 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.