Record de peste 800 de locuri de muncă vacante în Galați

Record de peste 800 de locuri de muncă vacante în Galați
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Numărul locurilor de muncă declarate vacante la AJOFM Galați de către agenții economici gălățeni a atins, în ultima zi a lunii mai, un record al ultimilor ani. Nu mai puțin de 808 posturi au fost declarate disponibile, de două-trei ori mai multe decât în oricare zi din ultimii ani.

La ediția de luna trecută a Bursei generale a locurilor de muncă, de exemplu, au fost oferite circa 1.100 de posturi în Galați și Tecuci, dar la eveniment, care este unul anual, au participat și firme din alte județe. Acum, pe 31 mai, sunt declarate peste 800 de posturi vacante numai la firme din Galați.

Cele mai numeroase oferte de muncă vin din domeniul construcțiilor. Astfel, sunt disponibile câte 60 de locuri pentru betonist și asfaltator, 82 pentru fierar betonist, 66 pentru lăcătuș mecanic, 59 pentru mașinist la instalații de preparat și turnat beton, respectiv, pentru terasamente, 120 pentru muncitor necalificat în construcții civile, industriale și drumuri și poduri, 15 pentru pavator, 74 pentru sudor, câte 15 pentru zidar-pietrar și zugrav etc. În domeniul HoReCa, al industriei ospitalității, posturile libere sunt foarte puține, circa 20, ceea ce înseamnă că ori restaurantele, terasele, barurile și cafenelele din Galați sunt pregătite pentru sezonul estival, ori nu.

Oferta completă a locurilor de muncă declarate vacante poate fi găsită pe pagina AJOFM Galați.

Locurile respective vor putea fi "accesate" de cei doritori începând de marți, 6 iunie, după încheierea minivacanței de Ziua Copilului și Rusalii.

Citit 11103 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2023 11:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.