Constructori gălățeni arși la buzunar de inspectorii de muncă

Constructori gălățeni arși la buzunar de inspectorii de muncă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galați au desfășurat, în perioada 8-15 iunie, acțiuni de control în cadrul campaniei naționale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor - cod CAEN 41, 42, 43. Conform unui bilanț dat publicității de instituție, inspectorii de muncă gălățeni au efectuat 31 de controale și au aplicat nouă sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 123.500 de lei, pentru neconformitățile constatate în domeniul relațiilor de muncă.

Astfel, au fost depistate șase persoane care prestau muncă nedeclarată la trei angajatori, fiind aplicate patru sancțiuni în valoare de 120.000 de lei, după cum urmează: o amendă de 20.000 de lei (pentru o persoană depistată la muncă fără contract individual de muncă) și trei amenzi totalizând 100.000 de lei (pentru cinci persoane depistate ale căror contracte individuale de muncă nu au fost transmise în registrul general de evidență a salariaților cel târziu în ziua anterioară începerii activității).

Pentru alte neconformități în domeniul relațiilor de muncă, au fost sancționați trei angajatori, fiind aplicate două amenzi în valoare de 3.500 de lei şi trei avertismente.

Pentru nerespectarea prevederilor legale și a neconformităților constatate, inspectorii de muncă au dispus 54 de măsuri pentru remedierea acestora, cu termen concret de realizare.

Citit 850 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Iunie 2023 09:32

1 comentariu

  • postat de CLANTA
    Miercuri, 21 Iunie 2023 12:38
    86.124.201.***
    de ce nu spuneti concret numele societatilor ? cei care vor sa se angajeze vor sti sa ocoleasca astfel de firme ! pare ca ii protejati si sustineti !
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.