Inspectorii de muncă au intrat pe piața produselor industriale

Inspectorii de muncă au intrat pe piața produselor industriale
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galați a desfășurat, în al doilea trimestru al anului, acțiuni de control în domeniul de supraveghere a pieței produselor industriale, într-o campanie coordonată de Inspecția Muncii. Potrivit instituției, în programul de control au fost introduse următoarele categorii de produse: echipamente individuale de protecție (mănuși, măști, combinezoane, căști de protecție, bocanci de protecție), pompe proiectate utilizate în mediu ATEX, malaxoare pentru beton sau mortar (betoniere) și explozivi de uz civil.

Astfel, în al doilea semestru, inspectorii de muncă gălățeni au efectuat vizite de inspecție la 25 de agenți economici și au evidențiat în baza de date la nivel național 126 de produse. Au fost depistate opt produse neconforme, pentru care au fost dispuse şase avertismente, însoțite de sancțiunea complementară de retragere de pe piață a produselor respective până la asigurarea conformității.

Conform ITM Galați, activitatea de conștientizare s-a concretizat într-un simpozion la sediul inspectoratului, la care au luat parte reprezentanți ai angajatorilor și serviciilor externe de prevenire și protecție și în care a fost prezentat un material având ca temă campania de supraveghere a pieței pentru anul 2023, privind echipamentele individuale de protecție specifice activităților agricole și cerințele pentru echipamentele individuale de protecție la introducerea pe piață (instrucțiuni și declarație de conformitate). De asemenea, în unitățile verificate, inspectorii de muncă au prezentat informații de interes actual pentru cei implicați și au răspuns la întrebările acestora.

Citit 2682 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iulie 2023 10:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.