Acționarul majoritar al Navrom Galați, randamente mari pe piața de capital

Acționarul majoritar al Navrom Galați, randamente mari pe piața de capital
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Într-un an în care războiului din Ucraina nu pare să i întrevadă prea curând un sfârşit, companiile româneşti cu activitate pe Dunăre şi la cel mai mare port de la Marea Neagră înregistrează unele dintre cele mai mari randamente ale acţiunilor pe piaţa locală de capital, arată datele agregate de ZF de la Bursa de Valori Bucureşti, relatează Mediafax.

Printre campionii randamentelor se numără operatorul Socep Constanţa, grup de exploatare portuară, expediţii şi manipulare, pe plus cu 348% anul acesta, Romnav Brăila, companie ce asigură transportul autovehiculelor peste Dunăre în zona Brăila, care s-a apreciat cu 220%, operatorul portuar Comvex, care a urcat cu 104%, precum și acționarul majoritar al companiei gălățene Navrom, transportatorul dunărean de mărfuri Transport Trade Services (TTS), care afișează un randament de 73%, pe tranzacţii de 64 de milioane de lei, la o capitalizare de circa 1,2 miliarde de lei.

Evoluțiile bune ale acestor companii au fost impulsionate și de faptul că portul Constanța a devenit o rută esențială pentru traficul de mărfuri din regiune, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina.

TTS a raportat un rezultat net de 89,1 milioane de lei la nivel consolidat în primele trei luni din 2023, cu 112,3% peste nivelul din T4/2022 şi cu 632,6% mai mult decât în perioada similară a anului precedent. Cifra de afaceri a transportatorului fluvial a însumat 306,5 milioane de lei, plus 89,5% faţă de T1/2022, în vreme ce rezultatul din exploatare a crescut cu 566% la 104 milioane de lei, scrie ZF.

"Din trimestrul I ne-am putut da seama că TTS este una din companiile cu rezultate mult peste aşteptări, cu unele dintre cele mai mari creşteri ale profitului şi cifrei de afaceri. Era de aşteptat să crească o companie care anunţă cifră de afaceri şi profit în creştere, în schimb au venit şi cu alte anunţuri, precum integrarea operatorului Decirom, o investiţie de 22 de milioane de euro, plus alte investiţii noi", spune Dragoş Mesaroş, director de operaţiuni al societăţii de brokeraj Goldring.

Să mai amintim că transportatorul fluvial de marfă Navrom Galați, parte a grupului TTS, a efectuat în primul trimestru al acestui an investiţii de patru milioane de euro în modernizarea şi recertificarea flotei şi a demarat un program de construcţie a patru barje "EUROPA 2" cu o capacitate cumulată de 6.800 de tone, investiţie de cinci milioane de euro.

Citit 3253 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Iulie 2023 08:50

2 comentarii

  • postat de danca tan
    Vineri, 21 Iulie 2023 07:00
    89.39.81.***
    Era timpul sa apara si rezultate majore pentru firmele care opereaza in porturile fluviale si maritime. In afara de faptul ca, s-au facut investitii majore in infrastructura, acolo chiar se munceste din greu.
    0
    0
  • postat de marr
    Joi, 20 Iulie 2023 20:20
    86.124.202.***
    Duduie de activitate si ei n-au bani(!) sa-si plateasca/tina personalul navigant , capitani & co . Cand ii auzi , ei se vaita .
    Vor sa le lucrezi pe bani putini ...sa nu care cumva sa te imbogatesti .
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.