Ministrul Economiei „nu înțelege” decizia Damen

Ministrul Economiei „nu înțelege” decizia Damen
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, a declarat, vineri, ”că nu înţelege” decizia Damen de a anula asocierea cu statul român privind Şantierul Mangalia.

"Din punctul nostru de vedere, Damen nu este într-o poziţie în care ar avea vreunul dintre drepturi atinse, de orice fel, pentru că există o clauză tranzitorie în lege şi atâta timp cât consiliul de supraveghere şi consiliul de administraţie este la lucru, ei îşi manifestă capacitatea de a fi manageri ai şantierului naval fără nicio problemă. De aceea, personal, nu înţeleg de ce această decizie de astăzi, pentru că le-am comunicat deja că suntem în acest grup de lucru, că am informat şi suntem în contact atât cu Comisia Europeană, cât şi cu OCDE pentru a putea reintroduce această excepţie, pentru că este un caz unic în România în această formulă de a lucra într-un sistem dual. Facem eforturi în continuare, suntem în dialog. Eu cred că lucrurile, atunci când suntem la masa discuţiilor, pot să evolueze bine, atât pentru Damen, cât şi pentru acţionariat, adică pentru cetăţenii României pe care îi reprezentăm prin intermediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi, în acelaşi timp, pentru cei care lucrează astăzi la Şantierul Naval", a declarat Ştefan-Radu Oprea.

Ministrul a spus că reprezentanţii statului roman sunt dispuşi să depună toate eforturile în continuare, să stea la masa discuţiilor şi să găsească cea mai bună soluţie.

Citit 1342 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 August 2023 09:41

2 comentarii

  • postat de neandertalez
    Sâmbătă, 05 August 2023 22:32
    95.76.59.***
    Olandezii si vesticii nu accepta parteneriate corecte din care sa castige si partenerul! Pentru ei partenerul este sclavul negru care le aduce baani nu le ia!Nici la Galati nu este altfel.Comparati salariul angajatilor olandezi de la Damen cu cel al rumanilor ...olanda 12 la1 euro pe ruman.
    0
    0
  • postat de Terente ...din Galati
    Sâmbătă, 05 August 2023 12:39
    89.137.229.***
    Cum sa inteleaga un cap de pluta de la psd, un mecanism economic privat?
    Uitati-va la cum e condus Galatiul: 30 de ani numai cu FSN/PDSR/PSD si e gata sa se scufunde. Definitiv!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.