Agentul termic, gâtuit de datorii

Agentul termic, gâtuit de datorii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gălăţenii, în pericol de a rămâne fără apă caldă şi căldură din cauza restanţelor Electrocentrale la plata facturii de gaze * Electrocentrale aşteaptă banii de la Apaterm, Apaterm aşteaptă banii de la populaţie… *

Aprovizionarea cu gaze a Electrocentrale ar putea fi sistată din cauza „lanţului slăbiciunilor” în ce priveşte plata facturilor dintre consumatori, Apaterm şi furnizorul de agent termic.

„Permanent primim somaţii din partea furnizorilor de gaze pentru plata facturilor la consumurile pe care le avem, aceştia avertizându-ne că, dacă nu sunt plătite datoriile, se va întrerupe racordarea la gaze. Desigur, principalele probleme în această direcţie apar din cauza datoriile acumulate de Apaterm, societate care, la rândul ei, are mari sume de recuperat de la asociaţiile de proprietari. Până acum ne-am descurcat cum am putut, am luat dintr-un loc şi am dat în altul. Dar acest lucru nu poate dura la nesfârşit”, ne-a declarat Eduard Urbanschi, directorul general al Electrocentrale Galaţi.

Acesta a precizat că stocurile de păcură pentru iarnă, 25.000 tone, sunt deja asigurate.

„În ce ne priveşte nu sunt probleme cu furnizarea agentului termic, însă, după cum am precizat, trebuie evitate blocajele ce pot apărea din cauza neplăţii facturilor”, a mai arătat directorul Electrocentrale. În prezent, Apaterm are către Electrocentrale datorii de aproximativ 60 milioane euro. La rândul ei, Apaterm are facturi de ordinul a zeci de milioane euro de încasat de la populaţie.

Citit 879 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.