Salariul minim, reacţie în lanţ

Salariul minim, reacţie în lanţ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Patronatele din cadrul CNIPMMR consideră că o creştere a salariului minim pe economie în situaţia actuală de criză nu le-ar asigura o protecţie în plus salariaţilor, ci ar duce la noi falimente în rândul IMM-urilor.

„O mărire a salariului minim în prezent, în condiţiile în care se menţine legislaţia actuală, nu este suportabilă de către economia naţională. Sindicatele care cer această majorare nu au nici cinci la sută membri din domeniul privat, ele reprezintă salariaţii din domeniul public, sănătate, educaţie, companiile de stat, unde nu sunt asemenea salarii”, a declarat Ovidiu Nicolescu, preşedintele CNIPMMR. 

Acesta a atras atenţia că sindicatele vorbesc de salarii în domeniul privat şi că o creştere a salariului minim obligatoriu înseamnă, de fapt, şi o creştere a tuturor celorlalte salarii din sistem, iar acest lucru s-ar putea solda cu falimentul a aproximativ 50.000 de firme.

„Nu considerăm necesar să se majoreze niciun fel de salariu minim, pentru că firmele care îşi permit plătesc mai bine, firmele care au fac performanţă nu rămân pe salariul minim, pentru că au nevoie de oameni buni şi oamenii buni nu se ţin pe salariul minim”.

„Cele care au salariu minim sunt cele care sunt la nivelul supravieţuirii, care nu pot da mai mult, iar aceste firme pe care noi le obligăm să dea mai mult nu au de unde şi vor da faliment, şi nu câştigăm nimic, vom îngroşa rândul şomerilor, vom mai pierde nişte categorii de produse şi servicii, va scădea PIB-ul, deci nu avem efecte pozitive”, a explicat reprezentantul patronatelor.

„Orice majorare de salariu trebuie corelată cu creşterea productivităţii muncii, iar productivitatea muncii nu a crescut. Dacă vom creşte salariile peste nivelul productivităţii muncii, ducem firmele în faliment, iar în sectorul de stat vom avea salarii şi preţuri nesustenabile pentru că au crescut mai mult decât productivitatea muncii”, a mai declarat preşedintele CNIPMMR.

Citit 742 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.