Taxele și deficitul de angajați, în topul îngrijorărilor managerilor

Taxele și deficitul de angajați, în topul îngrijorărilor managerilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Creşterile de taxe aduse de noile schimbări legislative şi deficitul de candidaţi de pe piaţa muncii sunt principalele provocări cu care se confruntă managerii şi antreprenorii din România, arată rezultatele sondajului "Indicele de investiţii al ASEBUSS", cercetare trimestrială care oferă o imagine asupra climatului investiţional din companiile din România.

"Lipsa de predictibilitate în special în ceea ce priveşte regimul fiscal şi creşterile de taxe creează o stare de nelinişte constantă în mediul de business actual. Managerii şi antreprenorii români sunt nevoiţi să taie din investiţii ca să acopere creşterile de taxe, pentru că şi-au dat seama că nu pot renunţa la o parte din personal sau să reducă din beneficiile angajaţilor, după ce în ultimii ani s-au chinuit foarte mult să recruteze şi să reţină angajaţii în companie", potrivit realizatorilor studiului.

Doi din zece lideri români consideră că volatilitatea pieţei, scăderea puterii de cumpărare şi concurenţa acerbă sunt alte aspecte care le generează provocări în business, în timp ce 6 la sută dintre respondenţi au menţionat alte motive, precum finanţarea, întârzierea plăţilor sau insolvenţele clienţilor sau ale furnizorilor.

Legat de măsurile pe care autorităţile ar trebui să le adopte pentru a încuraja noile investiţii sau pentru a reduce din obstacolele cu care se confruntă managerii şi antreprenorii atunci când vor să investească, răspunsurile managerilor şi antreprenorilor români au variat de la reducerea taxării pe muncă la reducerea numărului de angajaţi de la stat, stabilitatea fiscală şi reducerea birocraţiei.

În ceea ce priveşte strategiile adoptate de companii pentru a se menţine competitive în contextul dezvoltării tehnologiei, 59 la sută dintre respondenţi au menţionat că se ocupă, în cadrul organizaţiei, de dezvoltarea produselor sau a serviciilor inovatoare, iar 49 la sută au declarat că fac o actualizare constantă a infrastructurii IT.

Citit 642 ori Ultima modificare Vineri, 05 Ianuarie 2024 10:55

1 comentariu

  • postat de pro
    Sâmbătă, 06 Ianuarie 2024 09:02
    213.233.88.***
    Nu am vazut la patroni galateni ingrijorare pentru deficit de angajati. Mai degraba indiferenta.
    In schimb am vazut multi angajati ingrijorati de austeritatea severa anuntata de guvernanti pentru urmatorii zece ani, pregatindu-se sa plece la munca in strainatate. Cu tot cu familie!
    0
    5

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.