Recviem pentru „Lebăda Mediteranei”

Recviem pentru „Lebăda Mediteranei”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Costel Gheorghiu a surprins în fotografiile sale ultimele clipe din istoria zbuciumată a navei „Transilvania” *

Despre destinul trist al navei de croazieră „Transilvania”, cunoscută cândva drept „Lebăda Mediteranei” pentru graţia cu care despica apele lumii, am avut ocazia să scriem de mai multe ori în paginile ziarului „Viaţa liberă”.

Zilele trecute vă semnalam că ultima bucată din epava care a zăcut timp de 30 ani în apele Dunării, în dreptul danelor 18-21 din Portul Comercial, nu departe de Palatul Navigaţiei, a fost scoasă la suprafaţă (FOTO 3 şi 4).

Dar iată că întâmplarea a făcut ca, exact pe ultima sută de metri a lucrărilor, în ziua de sâmbătă, 30 octombrie, când s-a consumat cel din urmă act din istoria tulburătoare a acestei nave, martor să fie domnul Costel Gheorghiu, gălăţean împătimit de arta fotografică şi istoria Galaţiului, un colaborator de suflet al ziarului nostru.

„Din întâmplare sau, poate, dimpotrivă, dintr-un implacabil şi răvăşitor destin ce se năpusteşte asupra istoriei noastre, am surprins şi câteva imagini pentru un alt recviem, cel al Lebedei Mediteranei”, ne-a scris domnul Costel Gheorghiu într-un e-mail în care, alături de aceste rânduri, am găsit şi ultimele fotografii din ce a rămas din nava „Transilvania”.

Vi le prezentăm şi dumneavoastră (FOTO 1 şi 2, în încercarea de ne reaminti din aceste imagini că, odată cu nava „Transilvania”, a pierit ceva din minunata lume a navigaţiei, a portului Galaţi, lăsându-ne în inimi un loc pe care doar istoria, poveştile marinăreşti şi câteva fotografii îl mai pot umple.

Citit 2603 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.