Strategii pentru negocieri la ArcelorMittal Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înainte de începerea negocierilor la Combinat, liderii FSS Metarom, cea mai importantă structură sindicală de la ArcelorMittal Galaţi, susţin că nu vor formula o solicitare de creştere salarială până în momentul în care compania nu le va pune la dispoziţie documente din care să reiasă care este situaţia economică. 

„Am solicitat prin intermediul unei adrese oficiale să ni se prezinte documente financiare care să releve exact situaţia economică a Combinatului. Vineri, la ora 14, vom avea prima întâlnire cu administraţia ArcelorMittal din cadrul negocierilor pentru Contractul Colectiv de Muncă pe 2011. Vom solicita şi în acest cadru să primim documentele respective”, ne-a declarat Gheorghe Bezman, liderul FSS Metarom Galaţi.

Bezman a precizat că gruparea sindicală pe care o reprezintă consideră că aceste acte vor sta la baza solicitării de creştere salarială: „Cererile de creştere a salariilor muncitorilor pe care le vom face trebuie să fie realiste şi bazate pe ceva anume, tocmai de aceea nu putem vorbi deocamdată despre aceste solicitări”.

Amintim şi faptul că, pe de altă parte, cealaltă grupare sindicală de la Combinat, Sindicatului Solidaritatea, a anunţat în urmă cu câteva săptămâni că, după consultarea membrilor, s-a ajuns la concluzia că trebuie înaintată o cerere de majorare cu 25 la sută a salariilor maiştrilor şi muncitorilor de la ArcelorMittal Galaţi, dar şi introducerea sporurilor în salariile de bază.

Citit 810 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.