Un fost director acuză: plasa acţionarilor şi metoda Chelu

Un fost director acuză: plasa acţionarilor şi metoda Chelu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul director economic al SC Plase Pescăreşti SA, Petrică Munteanu (FOTO), susţine că societatea ar fi fost preluată ilegal de către Cătălin Chelu şi că interpuşi ai acestuia au folosit violenţa şi au încercat să-i intimideze pe cei care conduceau societatea în anul 2008. Motivul era ca afaceristul gălăţean să poată intra în posesia pachetului majoritar de acţiuni.

Petrică Munteanu ne-a relatat telefonic faptul că în momentul în care societatea Plase Pescăreşti SA Galaţi a devenit închisă, iar acţiunile nu au mai putut fi preluate de pe Rasdaq, au început presiuni din partea lui Cătălin Chelu, care deţinea deja 14 la sută din titluri şi încerca să preia pachetul majoritar.

Primul pas ar fi fost tentativa de a înregistra 52 de contracte prin care îşi majora aportul propriu la societate. Acest lucru a fost respins de către conducerea de atunci a societăţii gălăţene, care a formulat şi plângere la DIICOT, considerând contractele respective ca fiind false.

Istoria este însă puţin mai complicată, pentru că acest lucru ar fi fost făcut, potrivit lui Munteanu, prin acte de violenţă care i-au vizat pe reprezentanţii acţionarilor majoritari.

„Pe 1 august 2008 au fost angajaţi ilegal, cu contracte de part-time, patru dintre oamenii lui Chelu. Este vorba despre Antonel Bunu, Gabriel Constantinescu, Ionel Mitu şi Petru Mihalcea. Aceştia au mers la unul dintre reprezentanţii acţionarilor, doamna  Doina Galiţă, şi i-au cerut să înregistreze acţiuni pe care susţineau că le-au cumpărat. Doamna Galiţă, a refuzat să facă acest lucru şi a fost lovită. Există şi buletin medico-legal”, a susţinut Munteanu, spunând că scandalul a continuat.

În biroul său ar fi intrat oamenii lui Chelu care nu l-au lăsat să iasă din încăpere, încercând să-l intimideze. „Am sunat de 7 ori la 112, iar după ceva timp au apărut şi poliţişti de la Secţia 1 Galaţi, care la finalul acţiunii lor nici măcar nu au încheiat un proces verbal. S-a încercat astfel muşamalizarea cazului”, a mai spus Munteanu, precizând că ulterior au existat acţiuni prin care au fost convocate adunări generale şi s-au înregistrat diverse documente false.

„Pe 4 septembrie 2008 au venit cu mascaţii, agenţi de pază ai unei societăţi care avea licenţa de funcţionare expirată, Crotal Security, şi au încercat să ne intimideze, au spart birouri. În prealabil, agenţii care erau angajaţi să asigure paza la societatea noastră fuseseră chemaţi la poliţie şi ameninţaţi că pot ieşi de pe piaţă dacă încearcă să riposteze. Bineînţeles că nu au ripostat. Noi am scăpat atunci de bătaie cu fuga printre blocuri”, a mai spus Munteanu, explicând  că miza a fost, de fapt, preluarea unei societăţi care deţine un teren de aproximativ două hectare în cartierul Mazepa, adică fix în buricul târgului.

În urma acestor incidente, potrivit lui Petrică Munteanu, au fost înregistrate mai multe plângeri. Una dintre acestea, cu numărul 394/P/2008 se află la DIICOT structura centrală, iar alte trei s-ar afla în cercetare la Galaţi.

Citit 1518 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.