Licitaţia activelor ICMRS a fost anulată în instanţă

Licitaţia activelor ICMRS a fost anulată în instanţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Întreprinderea de Construcţii, Montaj şi Reparaţii Siderurgice (ICMRS) din Galaţi a reuşit să oprească, în instanţă, vânzarea la licitaţie a unora dintre cele mai valoroase active ale sale. Licitaţia, ce urma să aibă loc ieri, fusese organizată de Administraţia Finanţelor Publice (AFP) din municipiu, care spera să recupereze astfel banii pe care societatea îi datora statului.

„Prin încheierea pronunţată în Dosarul Nr. 24.519/233/2010, Judecătoria Galaţi a dispus admiterea cererii de suspendare provizorie a procedurii de executare silită, formulată de ICMRS SA în contradictoriu cu AFP Galaţi. Pe cale de consecinţă, licitaţia programată astăzi, 29 noiembrie, a fost anulată”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Finanţelor gălăţene, George Marinescu.

Potrivit aceleiaşi surse, juriştii instituţiei aşteaptă motivarea hotărârii instanţei, înainte de a reacţiona.

AFP Galaţi a demarat procedura de executare silită a ICMRS pentru a recupera sumele pe care unitatea a ajuns să le datoreze statului. La 31 octombrie, acestea se cifrau la 11.440.000 de lei, plasând ICMRS pe poziţia a doua în topul contribuabililor gălăţeni executaţi silit.

De aceea, AFP a pus sechestru pe mai multe active ale întreprinderii, evaluate la aproape 20 de milioane de lei.

Între acestea se află Complexul Sportiv Tenis Club de pe strada Prelungirea Saturn, Clubul Sportiv ICMRS din strada Saturn, 9 terenuri, un autoturism de lux, autocisterne, autobasculante, tractoare şi remorci, containere-vestiar şi containere-sanitar, precum şi utilaje industriale.

Citit 1097 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.