Autorizaţia de mediu a ArcelorMittal, revizuită

Autorizaţia de mediu a ArcelorMittal, revizuită
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorizaţia integrată de mediu în baza căreia funcţionează ArcelorMittal Galaţi a fost revizuită. Motivul pentru care s-a impus refacerea acestei autorizaţii este acela că multe dintre obiectivele la care trebuiau realizate investiţii au fost închise.

Acest lucru a fost susţinut de către comisarul-şef al Gărzii de Mediu Galaţi, Mihai Turcu, care a precizat că instituţia pe care o reprezintă a efectuat recent un control programat la Combinat, control în urma căruia au fost verificate anumite obiective unde existau termene de realizare a investiţiilor pe mediu.

„Foarte multe dintre aceste obiective au dispărut. Cel mai bun exemplu este cel al Uzinei Cocso-Chimice, unde existau mai multe probleme şi unde vechea autorizaţie impunea investiţii pe linie de mediu. Cum unitatea nu mai există, au dispărut şi obligativităţile legate de acest obiectiv”, ne-a declarat Mihai Turcu, precizând că nu este vorba doar despre fostul UCC, ci şi de anumite zone de la furnale, oţelării etc.

„Obiectivele rămase au termene precise şi vom urmări realizarea lor la timp. După cum bine ştim, 2014 este data-limită la care trebuie îndeplinite toate, însă în afară de acest lucru l-am solicitat celor din conducerea  ArcelorMittal Galaţi un grafic eşalonat pe fiecare investiţie în parte, iar aceştia au spus că ne vor pune la dispoziţie documentul respectiv”, a completat reprezentantul Gărzii de Mediu.

Turcu a specificat că în urma acţiunii de control nu au fost identificate nereguli sau probleme semnificative, asta şi din pricina faptului că activitatea Combinatului s-a redus considerabil, iar în uzinele considerate până mai anul trecut ca fiind mari generatoare de poluare este acum pustiu.

Citit 1040 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.