Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România (ACPR) propune Guvernului adoptarea unei măsuri legislative prin care angajatorii să poată acorda stimulente salariale fără plata impozitului pe salarii. În schimb, pentru stimulentele salariale respective se va plăti CAS-ul aferent conform legii în vigoare – se arată într-un comunicat semnat de Dan Matei Agathon, vicepreşedinte şi purtător de cuvânt al ACPR.
Propunerea se referă la salariile cuprinse între 700 şi 1.000 de lei, care ar putea fi majorate prin această măsură cu sume de la 100 la 300 de lei, ceea ce ar asigura o minimă protecţie a angajaţilor cu salarii mici, afectaţi în mod serios de criză, se arată în comunicat.
Adoptarea acestei propuneri ACPR ar descuraja acordarea de stimulente financiare în plic, la negru, şi ar aduce beneficii atât mediului de afaceri, cât şi angajaţilor, prin încurajarea performanţei şi prin oferirea posibilităţii de recuperare a pierderilor salariale cauzate de criză.
Conform lui Agathon, sistemul propus de ACPR ar aduce, în plus, sume considerabile bugetului de stat, care ar încasa plata CAS-ului pentru creşterile salariale respective, sume de care este văduvit în prezent prin plata la negru în anumite cazuri, situaţie cauzată de fiscalitatea excesivă care apasă atât pe angajator, cât şi pe angajat, în privinţa impozitării veniturilor din salarii.

Citit 1054 ori Ultima modificare Luni, 31 Octombrie 2011 16:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.