Apă Canal şi Apaterm, mari datornici la Electrica!

Apă Canal şi Apaterm, mari datornici la Electrica!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cea mai mare restanţă înregistrată de un consumator casnic din Galaţi – 11.442 de lei *

Cele două societăţi de apă şi termoficare din Galaţi, Apă Canal şi Apaterm, alături de Beyler SA şi Termsal Tecuci, sunt cei mai mari datornici la plata consumului de energie electrică din judeţul Galaţi. Cu un total de aproximativ 9 milioane de lei, cei patru şi-au tras partea leului, dacă putem spune aşa, din valoarea datoriilor restante pe care agenţii economici gălăţeni le au către Agenţia de Furnizare a Energiei Electrice (AFEE) Galaţi.

„Electrica Furnizare – Sucursala Muntenia Nord Ploieşti - AFEE Galaţi gestionează furnizarea cu energie electrică pentru 237.750 locuri de consum, dintre care 14.105 agenţi economici şi 223.645 de consumatori casnici. În cazul agenţilor economici, valoarea datoriilor se ridică la aproximativ 9.000.000 de lei, aceasta reprezentând, în majoritate, valoarea restanţelor primilor patru agenţi economici cu cele mai mari datorii la plata consumului de energie electrica: Termsal SA Tecuci, cu un sold total de 3.623.407 lei, Apă Canal  SA Galaţi, cu un sold total de 2.252.426 lei, Apaterm SA Galati, cu un sold de 1.919.535 lei şi Beyler SA Galaţi, cu un sold de 1.078.145 lei. Conform contractului de furnizare a energiei electrice, neachitarea facturii în termen de 30 zile calendaristice de la data scadenţei impune perceperea unei penalităţi pentru fiecare zi de întârziere (0,04 la sută cu începere din prima zi după expirarea termenului de plată şi până la achitarea ei)”, a declarat pentru „Viaţa liberă”, Mircea Pătrăşcoiu, director general al Electrica Furnizare.

Nici consumatorii casnici din Galaţi nu s-au lăsat mai prejos, acumulând şi ei datorii uriaşe. De exemplu, cea mai mare restanţă înregistrată de un consumator casnici depăşeşte suta de milioane de lei vechi. „Dintre cei 223.645 clienţi casnici gestionaţi de SFEE Muntenia Nord - AFEE Galaţi, 89.230 sunt în mediul rural şi 134.415 în mediul urban. În cazul acestora, valoarea datoriilor restante se ridică la aproximativ 8.725.000 lei, iar restanta cea mai mare înregistrată de un consumator casnic este de 11.441,68 lei”, se afirmă în răspunsul primit de la Electrica Furnizare.

Evident, şi în cazul consumatorilor casnici restanţieri se aplică penalităţi de întârziere, de 0,04 la sută zilnic din prima zi după scadenţă.

„Pentru clienţii rău-platnici, Electrica Furnizare SA a luat toate măsurile necesare pentru recuperarea debitelor, în conformitate cu Regulamentul de Furnizare a Energiei Electrice (HG 1007/ 2004): preavizare, calcul penalităţi, deconectare, desfiinţare loc consum, acţionare în instanţă pentru recuperare debite, executare silită prin executor judecătoresc”, se menţionează în răspunsul primit de la Electrica Furnizare.

SC Electrica Furnizare SA reprezintă fuziunea fostelor filiale Electrica Furnizare Muntenia Nord Ploieşti, Transilvania Nord Cluj şi Transilvania Sud Braşov, conform HG 930/2010. „Societatea preia toate drepturile şi obligaţiile referitoare la activitatea de furnizare a energiei electrice a celor trei foste filiale, fiecare dintre ele cu şase agenţii, din 18 judeţe ale ţării. Această fuziune nu influenţează relaţia cu clienţii pe care actualele sucursale Cluj, Brasov şi Ploiesti o dezvoltă, nici în ceea ce priveşte încheierea de contracte, facturarea, încasarea etc., nici nu modifică locaţiile în care se desfăşoară activitatea de servicii (agenţii, oficii comerciale şi casierii)”, se arată în finalul răspunsului primit.

Citit 2807 ori Ultima modificare Duminică, 13 Noiembrie 2011 22:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.