GFR a închiriat patru linii din Centrul Regional Galaţi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

GFR a închiriat patru linii din Centrul Regional Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grup Feroviar Român, care este controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, originar din comuna gălăţeană Toflea, şi-a adjudecat, vineri, cele patru secţii de cale ferată neinteroperabile din regiunea noastră scoase la licitaţie de CFR SA, prin Bursa Română de Mărfuri. „Grupa VII, din Centrul Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii Galaţi, care cuprinde secţiile de cale ferată neinteroperabile Făurei - Tecuci, Mărăşeşti - Panciu, Buzău - Berca şi Comăneşti - Moineşti, a fost adjudecată de operatorul economic/gestionarul de infrastructură Grup Feroviar Român”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Căi Ferate, Oana Brânzan.

Chiria anuală pe care GFR i-o va plăti CFR pentru cele patru linii nu a fost dezvăluită. Licitaţia pornea, însă, de la 134.700 de lei. GFR va gestiona aceste secţii timp de patru ani.

Grup Feroviar Român este principalul concurent al companiei de stat CFR Marfă. Omul care controlează GFR, Gruia Stoica, este gălăţean, dar şi-a crescut afacerea la Bucureşti şi este prezent în toate topurile milionarilor români, averea sa fiind evaluată la circa 400 de milioane de euro.

La licitaţia de vineri, desfăşurată la sediul Bursei Române de Mărfuri, au mai fost adjudecate pachetele de linii din Centrele Regionale Timişoara şi Cluj. Pe cel din Banat l-a luat RCCF Trans SRL, iar pe cel din Ardeal - Viaterra Spedition SRL. Au rămas neatribuite grupele de secţii de cale ferată din Centrele Regionale Bucureşti, Craiova, Braşov şi Iaşi.

Citit 2595 ori Ultima modificare Vineri, 11 Noiembrie 2011 23:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.