Educaţie financiară în școlile din Galaţi

Educaţie financiară în școlile din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

ING continuă educația financiară în școlile din țară. Zeci de angajați ING Bank România vor preda în acest an, ca voluntari, ore de educație financiară în 20 de județe. Ediția din acest an a ”Cursului de Banometrie” vizează peste 9.000 de elevi și 300 de cadre didactice din 60 de unități de învățământ preuniversitar.

„Educația financiară este importantă și este cuprinsă în viziunea Ministerului Educației de formare a generațiilor viitoare, mai precis în Strategia Națională de Educație Financiară (SNEF), unul din pilonii de bază fiind realizarea de acțiuni de educație financiară complementare, adresate învățământului preuniversitar și universitar.”, a declarat Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.

Trei echipe de voluntari ING vor ajunge, în următoarele două săptămâni, la licee din Alexandria, Arad, Bacău, Brăila, Brașov, București (toate sectoarele), Buzău, Câmpina, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Făgăraș, Focșani, Galați, Giurgiu, Iași, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Timișoara și Tulcea.

„Ne bucurăm că programul «Cursul de Banometrie» se extinde la nivel național, mai ales că proiectul pilot din 2024 a avut un impact evident în modul în care tinerii care au participat atunci își gestionează și își planifică banii ”, susține Maria-Cristina Matei, director operațiuni ING Bank România.

Fiecare clasă beneficiază de o oră interactivă susținută de un specialist ING, iar elevii primesc o broșură cu noțiuni financiare de bază pentru consolidarea cunoștințelor.

„Cu cât copiii României sunt mai educați în domeniul financiar, cu atât vor face alegeri mai conștiente și mai corecte, pentru ei și țara noastră, atunci când vor fi adulți. Dobândirea noțiunilor financiare de bază și înțelegerea principiilor de funcționare a sistemelor financiare contribuie în mod direct la creșterea nivelului de trai al viitoarelor generații de adulți”, a adăugat Eugen Ilea, președintele FNaP ProEdu.

Programul ”Cursul de Banometrie” a fost inițiat în 2024 de Federația Națională a Părinților (FNaP) ProEdu, cu sprijinul platformei Banometru, iar anul acesta se extinde la nivel național, după ce anul trecut a fost lansat în zece școli din București și Ploiești.

Citit 287 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Mai 2025 14:09

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro