Noi reglementări internaţionale în domeniul fiscalităţii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Venim astăzi cu precizări, importante mai ales pentru cei care lucrează în străinătate sau au membri ai familiei care muncesc în alte ţări, privind anumite modificări ale cadrului legislativ care reglementează obligaţiile fiscale.

Autorităţile fiscale portugheze au emis 4 noi modele de formulare în vederea aplicării Convenţiei dintre România şi Republica Portugheză pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital şi a Protocolului anexat la convenţie.

Formularele respective pot fi accesate de persoanele interesate de pe pagina de internet a Direcţiei Generale a Impozitelor din Portugalia, la adresa: www.dgci.min-financas.pt/.

Autorităţile fiscale din Turcia au emis lista autorităţilor competente din această ţară cu atribuţii în domeniul eliberării certificatelor de rezidenţă fiscală pentru rezidenţii turci în vederea aplicării prevederilor Acordului între România şi Republica Turcia pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe avere, precum şi modelele de ştampile oficiale care se aplică pe certificatele respective începând cu 2008.

Rezidenţii români care primesc astfel de certificate pot verifica valabilitatea acestora, adresându-se Compartimentului de aplicare a convenţiilor privind evitarea dublei impuneri, care deţine lista autorităţilor competente şi modelele de ştampile oficiale.

Autorităţile fiscale austriece au emis formularul tipizat denumit "Bescheinigung EU/EWR/Certificate and Declaration EU/EEA" care trebuie avut în vedere la aplicarea prevederilor Convenţiei dintre România şi Republica Austria pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital şi a protocolului-anexă.

Acest formular este solicitat în cazul în care o persoană fizică nerezidentă care este cetăţean al unui stat membru UE sau SEE (Spaţiul Economic European) doreşte să beneficieze în Austria de o impunere nelimitată potrivit prevederilor legislaţiei fiscale austriece (să fie tratată ca şi un rezident austriac), cu condiţia ca persoana în cauză să obţină:

- cel puţin 90 la sută din venitul său mondial din surse situate în Austria sau

- venitul obţinut din afara Austriei să nu depăşească 10.000 euro.

Citit 4189 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.