ArcelorMittal Galaţi va cumpăra energie de pe bursă
Foto: Foto: Tudor Neacşu

ArcelorMittal Galaţi va cumpăra energie de pe bursă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* ArcelorMittal Galaţi este dispus să plătească 200 lei/MWh pentru a cumpăra de pe piaţa OPCOM energia necesară pentru doi ani * Preţul este peste 50 la sută mai mare faţă de cel plătit anul trecut la Hidroelectrica *

Încercările ArcelorMittal de a trata cu Nuclearelectrica contractarea unei cantităţi importante de energie (detalii aici) par să fi eşuat. În această situaţie combinatul siderurgic pare dispus să plătească 200 lei/MWh pentru a cumpăra energia necesară pentru doi ani la un preţ cu peste 50 la sută mai mare faţă de nivelul la care a achiziţionat anul trecut de la Hidroelectrica.

Pe bursa de energie OPCOM a fost plasată o cerere de ofertă pentru 21 martie prin care vrea să cumpere 3,15 milioane MWh (aproximativ 5% din consumul naţional), la preţul de 200 lei pe MWh, potrivit datelor bursei de energie, scrie MEDIAFAX. În aceste condiţii, la preţul propus de companie, energia cumpărată ar costa aproximativ 630 milioane de lei sau 144,4 milioane de euro.

Reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi nu au dorit să comenteze acest aspect.

Există însă informaţii potrivit cătora, după ce săptămâna trecută au fost publicate date referitoare la o posibilă tranzacţie între ArcelorMittal şi Nuclearelectirca, forurile internaţionale ar fi reacţionat, cerând explicaţii. Din acest motiv, înţelegerea ar fi fost anulată, iar cei de la ArcelorMittal s-au văzut nevoiţi să plaseze o ofertă de cumpărare a enerigie pe OPCOM.

Solicitarea făcăută de către ArcelorMittal către OPCOM poate fi vizualizată AICI!

(documentul a fost publicat de către HotNews.ro)

Citit 1762 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Martie 2012 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.