Încercarea de conciliere a conflictului de la Ţevi Sudate a eşuat

Încercarea de conciliere a conflictului de la Ţevi Sudate a eşuat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a încercat ieri, fără succes, să pună capăt conflictului de muncă deschis de reprezentanţii salariaţilor de la ArcelorMittal Tubular Products, fosta secţie de ţevi sudate din combinatul siderurgic, în februarie, după eşuarea negocierilor salariale cu administraţia. „Nu s-a reuşit concilierea. Mai sunt două etape: medierea şi arbitrajul. Dacă reprezentanţii salariaţilor nu apelează la ele, urmează greva”, a declarat, ieri, la finalul şedinţei de conciliere, şeful ITM, Ionel Petrea.

Reprezentanţii salariaţilor de la ArcelorMittal Tubular Products, care îşi menţin revendicările salariale, vor decide în perioada imediat următoare dacă vor continua pe calea dialogului sau vor intra în grevă. „Mâine (marţi, n.r.) vorbesc cu oamenii. Nu le voi recomanda medierea şi arbitrajul, pentru că sunt  fără sorţi de izbândă. Să vedem, însă, ce vor hotărî ei”, a declarat, ieri, liderul Sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor, Gheorghe Tiber.

Potrivit lui Tiber, cei 170 de lucrători de la ArcelorMittal Tubular Products cer majorarea salariilor cu 100 de lei şi a celor două prime anuale cu 50 de lei, în timp ce administraţia susţine că nu le poate oferi decât bonusuri.

Citit 2591 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.