Angajaţii de la Ţevi Sudate au intrat în grevă de avertisment (UPDATE)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Angajaţii de la Ţevi Sudate au intrat în grevă de avertisment (UPDATE)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 16:40 - Greva de avertisment de la ArcelorMittal Tubular Products s-a încheiat fără incidente la ora 15:30. Protestatarii aşteaptă acum reacţia patronatului şi, dacă acesta le respinge în continuare revendicările salariale, pot declanşa greva generală.


Salariaţii ArcelorMittal Tubular Products, fosta secţie de ţevi sudate din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, au declanşat luni, la ora 13,30, o grevă de avertisment de două ore, cu încetarea lucrului. „Greva de avertisment a început la ora 13,30 şi se va încheia la ora 15,30, afectând desfăşurarea activităţii în ultima oră din schimbul de dimineaţă şi în prima oră din schimbul de după-amiază”, a declarat liderul Sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor din România, Gheorghe Tiber.

ArcelorMittal Tubular Products, parte a grupului siderurgic ArcelorMittal, are 170 de angajaţi. Aceştia au ales calea protestelor la capătul unor negocieri salariale care s-au încheiat fără un acord cu patronatul. Reprezentanţii salariaţilor cer majorarea cu până la 200 de lei a salariilor din societate şi creşterea cu câte 50 de lei a celor două prime anuale, de Paşti şi de Crăciun, acum în valoare de 400 de lei fiecare. În schimb, conducerea ArcelorMittal Tubular Products susţine că nu le poate oferi angajaţilor decât un bonus de 2 la sută din venitul anual în iulie, un bonus de 2,5 la sută în decembrie, dacă societatea nu are pierderi la final de an, precum şi un procent mai mare de promovare a salariaţilor şi un nivel de încadrare superior pentru muncitori.

Citit 1559 ori Ultima modificare Luni, 26 Martie 2012 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.