Salariaţii de la Ţevi Sudate au intrat în a patra zi de grevă

Salariaţii de la Ţevi Sudate au intrat în a patra zi de grevă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Angajaţii fabricii de ţevi sudate ArcelorMittal Tubular Products Galaţi continuă greva generală. Ei se află marţi în a patra zi de proteste. Este de aşteptat ca liderii greviştilor să se întâlnească şi în cursul acestei zile cu directorii societăţii pentru a purta noi discuţii pe marginea drepturilor salariale.

Subiectul nu a putut fi tranşat în timpul negocierii contractului colectiv de muncă din ultimele luni. Cei 180 de angajaţi cer majorarea cu până la 200 de lei a salariilor şi cu 50 de lei a primelor anuale. În schimb, patronatul susţine că nu le poate oferi decât un bonus de 2 la sută din venitul anual în iulie, unul de 2,5 la sută în decembrie, dacă nu vor fi pierderi, mai multe promovări şi o încadrare mai bună a muncitorilor.

Să mai spunem că greva generală declanşată joi la fabrica de ţevi sudate a fost reconfirmată de Tribunalul Galaţi. Instanţa a repins, luni, cererea conducerii societăţii de a suspenda protestul, sentinţa putând fi atacată cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare.

Citit 1488 ori Ultima modificare Marți, 03 Aprilie 2012 10:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.