Grand Smithy: "Lefurile restante vor fi plătite într-o lună"
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Grand Smithy: "Lefurile restante vor fi plătite într-o lună"
Directorul adjunct de la Grand Smithy, Mihai Drâmbă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Societatea Grand Smithy Works International, care exploatează Halda de zgură de pe platforma siderurgică în beneficiul combinatului ArcelorMital Galaţi, a anunţat că se va achita de obligaţii faţă de toţi salariaţii pe care i-a concediat în ultimele trei luni şi cărora nu le-a achitat integral salariile aferente acestei perioade. "Facem tot posibilul să acoperim restanţele salariale cât mai repede posibil. Plăţile vor fi efectuate în mai multe tranşe, în cel mult o lună", a declarat, miercuri, directorul adjunct al firmei, Mihai Drâmbă (FOTO).

Potrivit acestuia, opt angajaţi au demisionat şi alţi opt au fost concediaţi în intervalul ianuarie-martie, în urma restrângerii activităţilor desfăşurate de firmă pe platforma siderurgică. "De la începutul anului, producţia a mers foarte prost, anumite contracte cu combinatul nu au mai fost înnoite şi astfel au apărut întârzierile salariale", a spus Drâmbă, încercând să explice de ce muncitorii care au părăsit firma nu au încasat nici acum ultimele lefuri, însumând câteva mii de lei de persoană. "Şi angajaţii rămaşi, circa 130, primesc salariile cu întârzieri de o săptămână-două", a adăugat directorul adjunct.

Revenind la muncitorii concediaţi, Drâmbă a afirmat că firma le-a eliberat deja adeverinţele de care au nevoie pentru a încasa indemnizaţia de şomaj. Nu toţi vor beneficia însă de ajutorul de stat, ci doar aceia care au muncit neîntrerupt timp de 12 luni în ultimii doi ani.

Citit 3743 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Aprilie 2012 23:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.