ArcelorMittal Galaţi vrea să repornească LTG 1 în iunie
Foto: Foto: Bogan Codrescu

ArcelorMittal Galaţi vrea să repornească LTG 1 în iunie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi intenţionează să reia producţia la Laminorul de Tablă Groasă (LTG) nr. 1 peste câteva săptămâni, după ce în ultimii trei ani a operat doar LTG 2, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al companiei, Dorian Dumitrescu.

„Avem în vedere să repornim acest laminor pentru că dorim să ne creştem flexibilitatea în privinţa producerii de table groase, să evităm blocaje la Laminorul de Tablă Groasă nr. 2, să îmbunătăţim serviciile, precum şi nivelul livrărilor la timp pentru clienţi şi să oferim o paletă diversificată de produse”,  a declarat directorul general al combinatului, Bruno Ribo.

Oprit imediat după izbucnirea crizei economice, în toamna lui 2008, LTG 1 a fost supus în ultima perioadă unor lucrări de reparaţii, deoarece este de aşteptat ca în următoarele luni cererea de oţel să crească. Surse din interiorul combinatului susţin că laminorul va fi repus în funcţiune la începutul lunii iunie şi va scoate primele foi de tablă groasă după două-trei săptămâni de la momentul repornirii.

Pentru început, la LTG 1 se va lucra într-un schimb, iar personalul care va deservi echipamentul va fi format din laminorişti care au părăsit combinatul prin intermediul schemelor de plecări voluntare derulate în anii anteriori şi care au fost reangajaţi, dar şi de siderurgişti din alte departamente, relevă sursele citate.

Introducerea celui de-al doilea şi celui de-al treilea schimb la LTG 1 nu este certă, măsura urmând să fie aplicată doar dacă volumul de comenzi va fi suficient de mare încât ea să fie justificată. Această condiţie pune sub semnul întrebării scenariul avansat recent de directorul general Bruno Ribo, potrivit căruia angajaţii UPSRS care vor rămâne fără activitate dacă ArcelorMittal Galaţi va renunţa la producţia de piese mecanice ar putea fi redistribuiţi la LTG 1.

Purtătorul de cuvânt al combinatului a precizat că ArcelorMital Galaţi poate ajunge la o capacitate de un milion de tone de tablă groasă pe an cu LTG 1 şi LTG 2 în funcţiune.

Citit 2985 ori Ultima modificare Vineri, 11 Mai 2012 11:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.