Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
3 comentarii

* Angajatorii care nu respectă legea ar putea fi amendaţi cu până la 5.000 lei

Angajatorii care nu anunţă locurile de muncă vacantate la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi riscă să fie amendaţi cu sume cuprinse între 3.000 de lei şi 5.000 de lei. „Angajatorul este obligat, prin lege, ca în termen de cinci zile de la vacantarea postului să anunţe Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Noi selectăm un grup de şomeri, care urmează să ajungă la angajator, pentru un proces de selecţie în vederea angajării. Putem avea oameni buni, care să facă faţă locurile de muncă Totuşi, angajatorul nu este obligat să aleagă dintre şomerii propuşi de noi. Este o simplă formalitate care trebuie, însă, respectată”, precizează directorul-executiv al AJOFM, Carmen Hanţaţuc.
Până în acest moment, AJOFM a sancţionat cu avertismente angajatorii care nu au respectat legea. Instituţia a evitat să dea amenzi angajatorilor, din dorinţa de a nu descuraja încadrarea pe piaţa muncii.

Citit 3882 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Mai 2012 21:34

3 comentarii

 • postat de gotjosen Joi, 17 Mai 2012 20:03 Link la comentariu
  0
  0

  ITM-ul este o capusa a societatii romanesti

  Raportează
 • postat de coco Joi, 17 Mai 2012 12:23 Link la comentariu
  0
  0

  Bravo mimi sunt multi angajatori in Gl.care te tin in fara plata,Mie mi-a modificat contractul de munca de la 8 la 4 ore,in plus mai iti da si fara plata la cele 4 ore,am 2 luni si 11 zile la aceasta firma,sa vad cat mai stau k si la 4 ore in contract mai da fara plata.Fii mbitioasa.

  Raportează
 • postat de mimi Joi, 17 Mai 2012 09:08 Link la comentariu
  0
  0

  sa se faca controale la societatile care lucreaza cu program de 8ore iar la itm sunt luate in evidenta cu 4_6 ore. uite asa fraireste statul si ne plangem ca nu avem bani pentru pensi si salarii.itm trebuie sa ia masuri cu angajati care ia spaga sa inchida ochii la asfel de magarii

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.