Îngrijoraţi de soarta ArcelorMittal, sindicaliştii cer naţionalizarea

Îngrijoraţi de soarta ArcelorMittal, sindicaliştii cer naţionalizarea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prezenţi la şedinţa Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii judeţului Galaţi, liderii sindicatelor Siderurgistul şi Solidaritatea au lansat un apel către prefectul Emanoil Bocăneanu. "Cer ajutorul autorităţilor locale privind oprirea demolării combinatului. În ultimii 20 de ani s-au pierdut 20.000 de locuri de muncă. Acum se intenţionează închiderea uzinei de piese de schimb, în condiţiile în care patronul va aduce din străinătate piese care calitativ sunt inferioare celor fabricate la noi. În plus, angajaţii de acolo, oameni la 53-56 de ani, care au o specializare, sunt trecuţi la alte activităţi care nu au nici o tangenţă cu munca lor de până acum. Dacă se va agrava situaţia şi se va decide retragerea afacerii din România noi cerem naţionalizarea acestui obiectiv pentru salvarea celor 8.000 de oameni care mai lucrează în combinat. Şi nu sunt doar 8.000 de angajaţi, ci şi familiile lor şi, până la urmă, e vorba de soarta întregului oraş!", a declarat liderul sindicatului Siderurgistul, Vasile Crişan.
Cererea de naţionalizare a combinatului a fost susţinută şi de liderul Sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber. Temerile siderurgiştilor sunt alimentate şi de vizita, de ieri şi până vineri inclusiv, a şefului diviziei Europa de Est a Arcelor Mittal, Sanjay Samaddar, după ce, în urmă cu o săptămână,  a venit chiar patronul Lakshmi Mittal.
Prefectul Emanoil Bocăneanu a notat îngrijorările sindicaliştilor şi a promis că va analiza cu atenţie subiectul.      

Citit 3785 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Mai 2012 18:09

11 comentarii

 • postat de Valsan
  Marți, 29 Mai 2012 08:39
  DA ..e singura solutie ...si cred ca aceasta solutie va trezi intreaga Romanie....de aici se va incepe constructia de noi locuri de munca... ce a facut Mittal...a dat afara si a ramas numai cu cei convine..restul de locuri de munca PM1, PM2..etc...ce a facut (nu sunt rentabile) dar a pus stapinire pe masini si pe tot , bolcind astfel pe cei ce puteau sa faca ceva ....... La fel trebuie facut in toata tara... Bafta baieti si nu uitati ..Fiti uniti !
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Duminică, 27 Mai 2012 22:36
  -ION si NICU = DOI DISPECERI DE SERVICI AI LUI MITTAL=DOI TRADATORI=DOI TIMPITI=DOI DEZIMFORMATORI.
  -SAU CEI DOI SINT DE FAPT UNUL!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ION
  Sâmbătă, 26 Mai 2012 20:22
  Tovarasi, Comunismul nu se mai intoarce. Acel colos plin de puturosi betivi si tarani veniti la odihna dupa serviciul in agricultura ,e de domeniul trecutului.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nicu
  Joi, 24 Mai 2012 23:43
  Ce va mai place saorma ....Da cand ati luat spaga de la mine si de la alti tineri pentru a benefecia de repartitii la blocurile din Micro 17, Micro 20, Piata nu mai doreati nationalizare ? Cand v-ati facut firme in combinat de curatenie si aprovizionare cantine/magazinase nu mai doreati nationalizare ? Va doare inimioara de saracutul combinat, bai lichele cu 8 clase. Treaba e simpla pentru oricine din lumea asta. Nu-ti comvine, simti ca nu e locul tau acolo, ca esti furat, esti liber sa pleci. Nu e nimeni tinut cu forta. Cand o sa inteleaga toti mokangii ca orice patron indiferent de domeniul de activitate nu e organizatie caritabila se va schimba ceva. Ia duceti-va mai socialistilor si rugati-l pe orice patron de consignatie sa va dea moka o paine sau o sticla de Cola. Toti actualii si fostii angajati stiu adevarul gol golut. 80% din angajatii combinatul ala nu au muncit in viata lor 8 ore consecutiv decat daca a stat cine mai mare in grad in spatele lui, Indiferent de conducere acolo a fost raiul hotilor, lenesilor, a celor fara scoala, care nu stiu sa faca mai nimic concret. Cel putin aia din combinat au fost corecti si mi-au platit suma aia compensatorie + salariul pe un an in momentul cand am parasit combinatul. Cati alti angajatori au mai facut asta ? 2 sau 3 in tara asta. In alta parte primeai doar o strangere de mana eventual
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA GALATI
  Joi, 24 Mai 2012 15:03
  -DOAMNE CE SA INTIMPLAT CU CEI DE LA SIDERURGISTUL/FSS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  -NU ZIC CA NU E BUNA ACEASTA ROTIRE A 360 DE GRADE,NUMAI CA MAI IERI URLAU SI RIDEAU DE LIDERII SOLIDARITATEA CARE CEREAU ACEST LUCRU!MAI IERI APARAU PATRONUL!PINA SI LA NEGOCIERI II APARAU SEIFUL CIND SOLIDARITATEA CEREA SALARII DECENTE EI URLAU DE FATA CU INDIENII,FRANCEZII SI VESNICUL BORS IONEL!!!CE SA INTIMPLAT!!!!TINE MULT ACEASTA SUCIRE!!!!E REALA!!!!!!
  -SI DA SE POATE CERE NATIONALIZAREA,REZILIEREA CONTRACTULUI/ANULAREA LUI,PT NERESPECTAREA CLAUZELOR DIN CONTRACT ASUMAT CU AVASUL LUI URSACHE.ATUNCI SIAU ASUMAT INVESTIREA IN MEDIU SI TEHNOLOGIE PINA IN 2014 A FLUXULUI PRIMAR INTEGRAT.CARE FLUX INSEAMNA COCSERIE,FURNALE,OTELARIE,LAMINOARE,...,SI NU SA RESPECTAT.DIN CONTRA SA INCHIS COCSERIA PE FONDUL NERESPECTARII ACESTOR CLAUZE,ADICA A NEINVESTIRII IN CELE ANGAJATE/ASUMATE!DECI NU MAI AVEM SIDERURGIE ,DOAR O PARTE DIN METALURGIE!ATIT!SIDERURGIA INSEAMNA SA OBTII SI SUB PRODUSELE DERIVATE DIN PRELUCRAREA OTELULUI.ELE NU MAI EXISTA.TREBUIESC VOCI ,PRESA,POLITICIENI,ORGANIZATII,SINDICATE,PUBLIC,IMPLICARE MASIVA CA SA OBTINEM CE AU OBTINUT ARCELOR MITTAL IMPOTRIVA LUI AHG SYMETRY INDUSTRY(FABRICA DE VAR)CARE NU A RESPECTAT CLAUZELE ASUMATE=REZILIEREA CONTRACTULUI.
  -MIE TEAMA CA SINT DOAR VORBE IN VINT,CEL PUTIN DIN PARTEA SIDERURGISTUL/FSS.
  0
  0
  Raportează
 • postat de nicolaie
  Joi, 24 Mai 2012 13:15
  E adevarat,trebuie nationalizat combinatul si pus Dumitru Nicolaie mare director.Sa nu mai suga capusele la oameni,sa suga la stat.Sindicalistii,tipa de frica restructurarilor.Vor nationalizare.Pe banii cui?Indianul vinde imediat la o oferta tentanta.O fi avand sindicatul bani,sau usl-ul.Vrajeala electorala cu efect invers.
  0
  0
  Raportează
 • postat de George
  Joi, 24 Mai 2012 09:46
  Daca nu dadeau oamenii afara si nici energie ieftina hidro nu cumparau, Sidex era pe minus. Cu mai putini oameni si cu energie hidro la discretie si eu eram un manager bun.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ariciul
  Joi, 24 Mai 2012 08:45
  luptati-va baieti.luptati-va dar nu faceti victime in numele nostru ,fiindca nu ne intereseaza.noi am muncit si muncim de cand ne-am angajat si pe mult si pe putin fara sa faceti voi ceva decat sa pupati in cur administratia,sa puteti huzuri inafara productiei,si beneficiind de totate libertatile ce vi le ofera postul de smecher si taxa de protectie.mai putin unul doi care chiar au fost si sant lideri dar ia-ti matrasit fiindca erau ca un ghimpe in coasta voastra.deci luptati ca pentru voi luptati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de dino
  Joi, 24 Mai 2012 08:14
  Claudiu Emanoil Bocănianu
  0
  0
  Raportează
 • postat de CSG
  Joi, 24 Mai 2012 06:55
  Siderurgia este considerata o ramura strategica a statelor ce o detin , iar romanii au dezvoltat-o cu foame si sange. PSD-ul a incurcat "borcanele" ,tot EL sa se descurce cu Nastase ,ca a ajuns "la timp" sa dea explicatii la tabla (aia groasa) Si la englezi ,cand o ramura a economiei scartaie ,statul intervine imediat . Mult succes !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galatean
  Joi, 24 Mai 2012 06:53
  Sindicalisti pacaliti, nu ati fost in stare sa castigati 5 la suta la salarii in fiecare an si acum vreti nationalizare...Ha ha ha.. Mancatori de cotizatii asta sunteti toti de la toate sincicatele din combinat.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.