Negocierile salariale de la Menarom PEC se apropie de final
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Negocierile salariale de la Menarom PEC se apropie de final
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Negocierea noului contract colectiv de muncă de la Menarom PEC, producătorul local de echipamente navale, a intrat pe ultima sută de metri. Patronatul şi sindicatul care activează în companie negociază drepturile salariale, după ce au parcurs toate celelalte capitole ale contractului. Discuţiile pe marginea pachetului salarial, care s-au încheiat fără un acord în şedinţele de negociere anterioare, sunt reluate miercuri. "Mi-aş dori ca negocierile să se încheie miercuri. Şansele sunt mari", a declarat directorul general, Vergiliu Vals.

Oferta administraţiei şi revendicările sindicatului rămân secrete, părţile convenind încă de la startul tratativelor, în mai, că nu vor dezvălui nimic din cele discutate până când nu vor ajunge la o înţelegere. Acest lucru ar trebui să se întâmple săptămâna asta, când cele 30 de zile alocate negocierilor iau sfârşit, dar perioada poate fi prelungită cu alte 30 de zile, potrivit legii.

Menarom PEC, care produce în special pentru clienţi externi, are 250 de angajaţi. Salariul mediu brut este de 1.690 de lei (plus tichete de masă), după ce în octombrie 2011 compania a majorat cu cinci la sută fondul de salarii pe fondul rezultatelor financiare pozitive.

Citit 1836 ori Ultima modificare Marți, 19 Iunie 2012 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.