Majorare salarială de cinci la sută la Menarom PEC
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Majorare salarială de cinci la sută la Menarom PEC
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fondul de salarii al societăţii Menarom PEC va fi majorat cu cinci procente de la 1 octombrie, au convenit patronatul şi sindicatul miercuri, după aproape o lună de negocieri pe marginea contractului colectiv de muncă aplicabil în societate în următoarele 12 luni. "Negocierile s-au încheiat cu o creştere a fondului de salarii cu cinci la sută de la 1 octombrie", a declarat directorul general al companiei producătoare de echipamente navale, Vergiliu Vals.

Liderul sindical, Viorel Ariton, a explicat cum li se vor împărţi banii celor 250 de salariaţi. "În sumă fixă, vorbim de o majorare salarială de 80 de lei per angajat, din care 50 de lei vor intra în salariu şi 30 de lei vor fi direcţionaţi către un fond de promovare, de unde fiecare angajat promovat va primi între 40 şi 100 de lei", a spus sindicalistul.

Negociatorii au mai stabilit ca prima de vacanţă de 300 de lei să fie încasată de salariaţii Menarom PEC atunci când aceştia intră în concediu de odihnă, şi nu la sfârşitul anului, aşa cum se întâmpla până acum.

O altă noutate este aceea că, începând din acest an, ultima sâmbătă din luna septembrie va fi declarată Ziua Porţilor Deschise la Menarom PEC, zi în care vor putea vizita întreprinderea foşti şi actuali salariaţi împreună cu familiile lor, membri ai comunităţii şi reprezentanţi ai presei.

Menarom PEC, a cărei producţie ajunge în proporţie de 90 la sută la export, a încheiat ultimii cinci ani cu profit.

Citit 2409 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Iunie 2012 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.