Microîntreprinderile gălăţene au accesat 16 milioane de lei prin Programul Regio

Microîntreprinderile gălăţene au accesat 16 milioane de lei prin Programul Regio
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Banii au fost orientaţi spre asigurarea utilităţilor, retehnologizare sau reabilitarea spaţiilor de producţie *

Micii întreprinzători gălăţeni au reuşit în cadrul Programului Operaţional Regional (Regio), să acceseze 16,3 milioane de lei, reprezentând valoarea totală a celor 18 proiecte aprobate până acum, rezultă din datele furnizate de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est. De altfel, domeniul major de intervenţie DMI 4.3 „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor” din Regio a fost cel pe care Galaţiul a reuşit să se înscrie, dacă nu cu cele mai costisitoare proiecte, cel puţin pe cele mai numeroase. Facem aici precizarea că, pe acest domeniu, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, în care în afară de Galaţi mai fac parte Brăila, Tulcea, Buzău, Vrancea şi Constanţa, au fost direcţionate 29,64 milioane euro din cele 534,82 milioane de euro alocate pe întregul program Regio.

În cazul proiectelor aflate în curs de implementare, zece dintre acestea au o valoare de peste un milion de lei, gama de activităţi fiind una dintre cele mai diverse. Cel mai amplu proiect a fost cel prezentat de SC Altceva SRL, în valoare de 1,46 milioane lei şi a vizat achiziţionarea unui utilaj performant. Firma este specializată pe echipamente de construcţii, motopompe şi grupuri electrogene. Următoarele două proiecte ca anvergură au vizat mărirea bazei tehnico – materiale, în cazul Mondo Computers (1,38 milioane de lei) şi Consumcoop (1,19 milioane lei). Printre proiectele mari, dar şi interesante ca domeniu de aplicare se mai numără proiectul de achiziţie a unei linii de fabricare a bijuteriilor, în valoare de 1,08 milioane de lei, iniţiat de SC Smarald Tech SRL, dar şi construcţia unui depozit frigorific de către firma SC Scali SRL, proiect în valoare tot de 1,08 milioane de lei. Şi proiectele mai mici sunt o dovadă a spiritul întreprinzător. SC Copy Clinics  a iniţiat un proiect în valoare de doar 119.412 lei, privind realizarea unei linii de reparaţii a echipamentelor periferice (imprimante, copiatoare etc.), în timp ce SC Imonansis din Tecuci a mizat pe un proiect de 202.800 lei pentru modernizarea unui salon de frumuseţe. 

Celor 18 prooiecte amintite ar fi trebuit să li se mai adauge încă trei proiecte, dar contractele de finanţare încheiate în cazul acestora au fost reziliate, beneficiarii renunţând la ele din cauza dificultăţilor generate de criza economică. Cert este că interesul întreprinzătorilor pentru depunerea de proiecte prin Regio constituie un indiciu că mediul de afaceri are nevoie în continuare de programe care să îl ajute să se dezvolte şi să devină mai competitiv.

 

Citit 1443 ori Ultima modificare Marți, 19 Iunie 2012 16:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.