A fost inaugurată noua fabrică de oxigen de la ArcelorMittal Galaţi
Foto: Foto: Tudor Neacşu

A fost inaugurată noua fabrică de oxigen de la ArcelorMittal Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Linde Gaz a inaugurat ieri noua fabrică de oxigen de pe platforma siderurgică ArcelorMittal Galaţi. Unitatea, cu o capacitate de producţie de 2000 de tone pe zi, va furniza oxigenul necesar combinatului în baza unui contract cu o perioadă de derulare de 18 ani. Este vorba despre una dintre cele mai mari investiţii făcute în Europa de către Linde Gaz, aproximativ 100 de milioane de euro. La inaugurare au luat parte prefecul judeţului, Emanoil Bocăneanu, primarul ales, Marius Stan, IPS Casian Crăciun Arhiepiscopul Dunării de Jos, dar şi Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi. Acesta din urmă a declarat că în 2008, atunci când a fost încheiată înţelegerea cu Linde, economia era diferită.

Lumea s-a schimbat. După semnarea acestui contract am urcat, practic, în aceeaşi barcă. Am plecat la drum pe vreme bună, iar acum ne aflăm în mijlocul furtunii. În acest moment va trebui să facem eforturi să ajungem în siguranţă la destinaţie. BRUNO RIBO, CEO ArcelorMittal Galaţi

În conferinţa de presă ce a urmat inaugurării investiţiei, Oliver Pfann, managereul general al Linde Gaz România, a declarat, atunci când a fost întrebat dacă nu-l îngrijorează declaraţiile lui Bruno Ribo, dar şi felul în care au evoluat lucrurile cu ArcelorMittal Galaţi din punct de vedere economic după 2008, că înţelegerea cu ArcelorMittal Galaţi şi-au asumat-o ambele părţi, cu riscurile aferente.

Unitatea de separare a aerului de la ArcelorMittal Galaţi are 44 de angajaţi, iar în acest moment funcţionează la aproximativ jumătate din capacitate, asigurând oxigenul necesar fluxului cald de la combinat.

 

Citit 6654 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Iunie 2012 23:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.