ArcelorMittal Galaţi / O nouă investiţie la Oţelărie

ArcelorMittal Galaţi / O nouă investiţie la Oţelărie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

ArcelorMittal Galaţi a pus în funcţiune noua macara de la oţelărie. Noua instalaţie, care a presupus instalarea unor noi grinzi şi implementarea de noi tehnologii, a costat opt milioane de euro, se anunţă într-un comunicat al companiei.

„Noua macara instalată în Oţelăre a transportat şi a descărcat prima oală de fontă lichidă în convertizor în cursul după amiezei de joi. Acest proiect, derulat în actualul mediu economic sever, arată angajamentul nostru de a investi în fluxul cald al Combinatului de la Galaţi, pentru a-i asigura sustenabilitatea”, a declarat  Bruno Ribo, Directorul General al ArcelorMittal Galaţi.

Reprezentanţii combinatului siderurgic susţin că în acest caz este vorba despre o performanţă tehnică remarcabilă, dat fiind faptul că toate grinzile au fost schimbate fără a se opri producţia de oţel, lucrarea fiind realizată prin cooperarea dintre departamentele de producţie, echipa de proiect, parteneri externi, furnizori şi experţi ai grupului.

Instalaţia este proiectată să funcţioneze 30 de ani are şi o capacitate de transport de 300 de tone, cu 100 de tone mai mult decât vechiul pod rulant.

Citit 4704 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.