A mai trecut o săptămână de vară şi preţurile fructelor şi legumelor de sezon au mai scăzut puţin. Inexplicabil de scumpe rămân merele din hala de verdeţuri a Pieţei Centrale, al căror preţ nu scade sub 4 lei. Găsiţi, însă, caise şi la 2 lei kilogramul. Ce-i drept, vorbim despre fructele care nu prea merg puse pe masă, când aveţi musafiri, ci despre cele din care se poate face, fără probleme, compot sau gem. Pe kilogramul de caise frumoase şi parfumate va trebui să cheltuiţi cel puţin 3 lei. Mai scumpe sunt piersicile care nu se dau cu mai puţin de 4 lei şi nectarinele pe care nu le puteţi lua cu mai puţin de 4,5 lei pe kilograme. S-au ieftinit, însă, cu 50 de bani pepenii verzi de provenienţă nedeclarată (Dăbuleni, Turcia sau Grecia?) care acum sunt doar 1,5 lei. În hala închisă a Pieţei Centrală veţi găsi şi pere mici şi verzi cu 4,5 lei kilogramul. Cei mai scumpi struguri sunt cei aduşi, zice-se, din Africa şi care costă 10 lei kilogramul. Cu un leu mai ieftini sunt ciorchinii aduşi din Italia. Lămâile de 7,5 lei par făcute din aur.
Mai mici sunt şi preţurile roşiilor şi castraveţilor. Cele mai multe tomate se dau cu 2 lei sau 3 lei kilogramul, dar dacă aveţi răbdare să căutaţi cel mai bun preţ, o să găsiţi şi cu 1,8 lei. Castraveţii costă, pe cele mai multe tarabe, doar 1 leu kilogramul, dar mai sunt şi comercianţi care cred că marfa lor este atât de frumoasă încât să merite 50 de bani în plus faţă de preţul pieţei. Legătura de ceapa verde s-a ieftinit la jumătate şi se vinde acum cu doar un leu. Preţul căpăţânii de salată verde este 2,5 lei, neschimbat în ultimele săptămâni.