Banii pe 2012 pentru tunelul Fileşti nu au sosit nici acum
Foto: Foto: Bogan Codrescu

Banii pe 2012 pentru tunelul Fileşti nu au sosit nici acum
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Statul nu a virat încă în teritoriu alocaţia aferentă anului în curs, pentru finalizarea celei de-a doua galerii a tunelului feroviar Fileşti, deşi am trecut de jumătatea lunii august. "Banii nu au venit nici acum", a declarat directorul Sucursalei CFR Galaţi, Laurenţiu Seceleanu.

Amânarea plăţii nu face decât să întârzie şi mai mult lucrările, care trenează de aproape 16 ani pe fondul subfinanţării de la bugetul de stat. Pentru anul acesta, de exemplu, Sucursala Galaţi a cerut 2,3 milioane de euro, dar i-a fost alocată suma de 500.000 de euro. Oricum, mai mult decât anul trecut, când a primit puţin peste 100.000 de euro.

Începute în anul 1996, lucrările de execuţie a celei de-a doua galerii a tunelului feroviar Fileşti au consumat până acum peste 12 milioane de euro (fără TVA), la cursul valutar actual. Cu aceşti bani a fost construită galeria, lungă de 770 de metri, dar mai sunt necesare peste 5 milioane de euro (fără TVA), pentru realizarea căii de rulare, a liniei de contact, a instalaţiei electrice şi a sistemelor de semnalizare şi de telecomunicaţii.

Citit 1853 ori Ultima modificare Luni, 20 August 2012 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.