Experienţa face diferenţa la angajare

Experienţa face diferenţa la angajare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ciuda faptului că cei mai mulţi dintre angajatori evaluează întâi studiile candidatului la job, cele mai mari şanse de angajare le au în perioada următoare gălăţenii cu experienţă în muncă. Concluzia aparţine specialiştilor de la Centrul de Cercetare şi Dezvoltare Socială «Solidaritate». Astfel, se estimează că cele mai mari şanse de angajare (circa 67 la sută) le au gălăţenii cu experienţă în muncă, dar şi cu vârsta sub 45 de ani. Şansele cele mai mici la angajare le vor avea tinerii cu multă şcoală, dar fără experienţă.

Citit 1483 ori Ultima modificare Luni, 03 Septembrie 2012 17:52

3 comentarii

 • postat de VICTOR - INGINER
  Miercuri, 05 Septembrie 2012 10:31
  Si atunci cand un angajator te angajeaza tinere, cu speranta ca tu ai sa fii serios invatand meserie din mers, dar te lasi pe-o ureche considerand ca salariul este prea mic pentru studiile tale de master, doctorat, ce trebui sa faca angajatorul?! Daca iti spune ca facand progrese pe o anumita perioada, poti fi apreciat si salariul marit treptat, nu ai rabdare si dai bir cu fugitii...Uneori faci mai rau:te pui in gura, faci atmosfera printre salariati, sau mai rau, te iei dupa un gura sparta, coleg cu tine, care pune problema din punctul lui de vedere, iar tu iti insusesti aceasta meteahna care te poate urmari toata viata.

  Multi dintre tinerii absolventi de studii superioare, pregatiti teoretic, si aici am rezerve pentru fiecare in parte, lipsiti de orele de practica care odinioara, cand societatea avea grija de tineri, erau obligatorii, sine qua non,acum fiecare sa se descurce cum poate.

  Cand tinerii vor fi seriosi si vor dori mai inainte de a fi directori, ministri direct de pe bancile facultatii, sa imbrace salopeta, alaturi de muncitor, de maistru, de inginerul cu experienta, atunci sa vorbim de nevinovaia acestor tineri.

  LA MUNCA SERIOASA TINERI! Nu va uitati dupa mertane, fete cu volane, ca este capcana acestor vremuri.

  V-a scris un fost tanar care a muncit serios, parcurgand fiecare treapta a devenirii profesionale, cu rabdare si pasiune.

  Vreti sa ma injurati?

  ,
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Marți, 04 Septembrie 2012 12:42
  Sugestiva fotografia din articol. Cam asta e nivelul de calificare solicitat de piata muncii din Galati. Am mai putea adauga cate ceva din domeniul "necalificat", eventual video-chat sau lucru la domiciliu si avem imaginea completa a necesarului de forta de munca. Studiile superioare mai pot astepta...ca acolo pretentiile la salarizare sunt altele.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Zap
  Marți, 04 Septembrie 2012 11:41
  "Şansele cele mai mici la angajare le vor avea tinerii cu multă şcoală, dar fără experienţă" - adica 90% din tineri pentru ca la noi nu exista un program de "internship" ca in afara.
  Chestia e ca in afara COMPANIA iti plateste cursurile de experimentare. La noi care se baga?
  Aud?
  Nu? Nimic?

  Atunci ciocu' mic gunoaielor de angajatori.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.