Grupul "Lunca Joasă a Siretului" aduce aproape 3 milioane de euro pentru gălăţeni

Grupul "Lunca Joasă a Siretului" aduce aproape 3 milioane de euro pentru gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Instituţiile şi întreprinzătorii privaţi din opt comune gălăţene pot depune proiecte, până la finele lui 2013, pentru a atrage până la 200.000 de euro, bani europeni nerambursabili. Este vorba despre cei din Lieşti, Fundeni, Tudor Vladimirescu, Slobozia Conachi, Schela, Smârdan, Braniştea şi Şendreni, comune care fac parte din Grupul de Acţiune Locală (GAL) „Lunca Joasă a Siretului”, fondat de consilierul judeţean Dorin Butunoiu. Din grup face parte şi comuna Siliştea din Brăila. Parteneri sunt şi un ONG şi 15 întrerpinzători privaţi.

„Suma totală atrasă, în judeţ, prin intermediul GAL-ului e de 2.850.000 euro. Acum înfiinţăm o asociaţie cu sediul la Braniştea, prin care se vor putea accesa banii, pe bază de proiecte depuse de viitorii beneficiari. Timpul e scurt, iar proiectele trebuie depuse până cel mai târziu la sfârşitul lui 2013. Sperăm ca în maxim o lună să semnăm contractul de finanţare”, a declarat Dorin Butunoiu.

Întreprinzătorilor le va fi mai uşor să acceseze banii europeni prin intermediul GAL-ului. „Proiectele depuse la GAL nu vor mai ajunge la selecţia naţională, deci şansele de aprobare sunt mai mari. Vom colabora cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) doar pentru verificarea evaluărilor noastre şi pentru plăţi”, a precizat Maria Ciobanu, consultant partener în proiect.

Beneficiarii trebuie să acceseze banii până la finele lui 2013, urmând să aibă maxim doi ani să finalizeze proiectele.

Citit 2880 ori Ultima modificare Joi, 06 Septembrie 2012 22:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.