Oamenii de afaceri, către autorităţi: "Nu ne mai trataţi ca pe nişte hoţi!"
Foto: Preşedintele PIMM, Marian Filimon / Foto: Bogan Codrescu

Oamenii de afaceri, către autorităţi: "Nu ne mai trataţi ca pe nişte hoţi!"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Strălucirea trofeelor acordate, joi, de Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) celor mai performante companii gălăţene nu a putut eclipsa nemulţumirea agenţilor economici locali generată de lipsa de empatie a autorităţilor cu mediul de afaceri


Nu au fost doar felicitări şi mulţumiri la festivitatea de premiere a firmelor gălăţene cu cele mai bune rezultate în 2011, desfăşurată joi la iniţiativa PIMM. Dojeni blânde şi chiar palme scurte au ţâşnit din discursurile oamenilor de afaceri direct către urechile şi obrazul statului.

"Nu ne mai puneţi beţe în roate!"

Una dintre vocile care le-au adus critici autorităţilor a fost preşedintele PIMM, Marian Filimon (FOTO). Subliniind că prezentarea Topului firmelor gălăţene este un eveniment fericit pentru comunitatea de business, oficialul a afirmat că, din păcate, contextul este unul nefericit. "Manifestarea este o recompensare a celor care au obţinut rezultate bune anul trecut în termeni de profit, cifră de afaceri, număr de salariaţi şi o invitare la competiţie. Se poate observa, însă, o stare de nemulţumire în rândul oamenilor de afaceri. E greu şi dacă lucrurile se mişcă, totuşi, este pentru că oamenii de afaceri trag tare, nu pentru că autorităţile îi ajută", a declarat Filimon înainte de a-şi ascuţi cuvintele. "Dacă tot nu suntem ajutaţi, dacă nu se găsesc strategii, măcar să fim lăsaţi în pace, să nu ni se mai pună beţe în roate!", a rostit preşedintele PIMM, adresându-se instituţiilor statului.

Mai de la obraz le-a spus-o unul dintre oamenii de afaceri pe care PIMM i-a premiat. "Nu ne mai trataţi ca pe nişte hoţi!", a afirmat Ion Bujor, de la Agrocov, societate clasată pe poziţia a doua în topul întreprinderilor mici.

Invitaţie la dialog

Soluţia, după cum au spus în repetate rânduri oamenii de afaceri, este iniţierea unui dialog real între stat, pe de o parte, şi mediul economic, de partea cealaltă, în vederea identificării problemelor cu care se confruntă agenţii economici, a pârghiilor prin care statul poate ajuta la soluţionarea acestor probleme şi a construirii unei politici benefice tuturor părţilor: stat, angajatori şi angajaţi.

O invitaţie la dialog, fie şi numai pe plan local, a fost lansată de Petru Trifan, managerul societăţii Romprima, căreia PIMM i-a acordat premiul special pentru calitatea produselor şi a serviciilor. Trifan a propus iniţierea unor întâlniri de lucru între oamenii de afaceri gălăţeni, autorităţi locale şi parlamentari, în cadrul cărora să fie propuse şi alese spre a fi puse în practică idei de dezvoltare a comunităţii.

Citit 3435 ori Ultima modificare Vineri, 21 Septembrie 2012 20:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.