Magazine amendate şi cu activitatea suspendată din cauza problemor la casele de marcat
Foto: Foto: surse on-line

Magazine amendate şi cu activitatea suspendată din cauza problemor la casele de marcat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Garda Financiară a suspendat activitatea a trei magazine din Galaţi pentru că nu aveau sau nu foloseau case de marcat fiscale. S-a întâmplat în timpul controalelor efectuate, în weekend, în pieţele şi în zonele comerciale aglomerate din municipiu. Unităţile care nu deţineau casă de marcat au activitatea suspendată până când îşi vor achiziţiona un astfel de instrument, iar cele care nu înregistrau toate tranzacţiile au activitatea suspendată timp de trei luni.

În timpul aceloraşi controale, comisarii Gărzii Financiare au aplicat 25 de amenzi, în valoare totală de 29.500 de lei, pentru nereguli în folosirea caselor de marcat şi au confiscat suma de 200 de lei, bani care se aflau în interiorul caselor de macat, dar nu se regăseau în evidenţa fiscală.

Controlul desfăşurat de Garda Financiară în pieţe, târguri şi oboare are loc la fiecare sfârşit de săptămână. Weekendul trecut, verificarea s-a desfăşurat la nivel naţional, comisarii instituţiei controlând 474 de societăţi comerciale din toată ţara şi aplicând 296 de amenzi, în valoare totală de 665.721 de lei. În timpul aceleiaşi acţiuni, Garda Financiară a confiscat 34.306 lei în numerar şi a suspendat activitatea a 76 de agenţi economici.

Citit 2400 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Septembrie 2012 23:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.