Patronii GFR, mai bogaţi cu 100 de milioane de euro
Foto: Foto: Grup Feroviar Român

Patronii GFR, mai bogaţi cu 100 de milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Averea lui Gruia Stoica şi a partenerului său de afaceri, Vasile Didilă, gălăţenii din Toflea care au cucerit piaţa românească a transporturilor feroviare de mărfuri prin Grupul Grampet, a sporit cu 100 de milioane de euro într-un an, relevă o comparaţie între sumele prezentate în ediţiile 2011 şi 2012 ale Topului 300 Cei mai bogaţi români, realizat de revista Capital. Celor doi li se atribuie anul acesta o avere de 530-550 de milioane de euro, faţă de 420-450 de milioane de euro anul trecut.

Creşterea ar putea fi explicată prin continua extindere a operaţiunilor grupului Grampet în regiunea Mării Negre. Competitor al mamutului de stat CFR Marfă prin operatorul Grup Feroviar Român (GFR) şi prezent pe pieţele din Moldova, Ucraina, Ungaria, Serbia sau Bulgaria, Grampet îşi continuă expansiunea în Europa (Reuters a relatat în aprilie despre intenţia GFR de a prelua transportatorul feroviar de mărfuri al statului elen), dar nu neglijează Estul. Potrivit celor de la Capital, grupul condus de Gruia Stoica a semnat recent un acord de predare-primire a trenurilor la graniţa cu Turcia, ceea ce îi permite conectarea la coridorul Turcia-Iran-Pakistan, facilitându-i accesul spre Oceanul Indian.

Grupul Grampet derulează operaţiuni în sectorul transporturilor feroviare de marfă şi în sectoarele conexe - reparaţii ale materialului rulant, producţia de componente, transbordarea vagoanelor de marfă, închirierea materialului rulant, servicii de logistică şi soluţii informatice specifice domeniului feroviar.

 

Citit 5460 ori Ultima modificare Joi, 01 Noiembrie 2012 22:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.