Locuri de muncă sigure şi salarii mai mari. Doleanţele siderurgiştilor gălăţeni, strigate la poarta Combinatului
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Locuri de muncă sigure şi salarii mai mari. Doleanţele siderurgiştilor gălăţeni, strigate la poarta Combinatului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Revendicările vor fi înaintate administraţiei ArcelorMittal Galaţi


Asigurarea locurilor de muncă, creşterea salariilor şi scăderea costurilor prin alte metode decât reducerea programului de lucru şi închiderea capacităţilor de producţie sunt principalele revendicări ale angajaţilor ArcelorMittal Galaţi, aşa cum au fost ele expuse de liderii sindicali în timpul mitingului desfăşurat la poarta combinatului marţi, de la ora 14.30.

Organizat de sindicatul Solidaritatea după restrângerea "îngrijorătoare" a producţiei, a programului de lucru şi a schemei de personal - pe care administraţia a pus-o pe seama scăderii comenzilor de oţel -, protestul a înregistrat o participare sub aşteptări. Dintre sutele de siderurgişti care ieşeau din schimb la ora desfăşurării mitingului, doar 300 au mandatat prin semnătură sindicatul să înainteze revendicările conducerii combinatului. Semnături suplimentare sunt aşteptate, însă, din uzine. "Unii salariaţi ne-au cerut tabele, ca să strângă semnături şi de la colegii lor", a spus liderul Solidaritatea, Gheorghe Tiber, la încheierea protestului.

Adresa conţinând revendicările enumerate mai sus, care va ajunge la directorii combinatului zilele acestea, se încheie cu solicitarea expresă de a majora salariile din unitate. "Vă cerem să faceţi toate demersurile necesare oferirii unei majorări salariale rezonabile la negocierea Contractului Colectiv de Muncă 2013, care să mai diminueze din sărăcia cu care ne confruntăm, precum şi să se evite apariţia unor explozii sociale, greu de controlat", se arată în documentul adresat directorului general, Bruno Ribo, şi directorului de resurse umane, Mihaela Crăciun.

Vezi aici adresa pe care sindicatul Solidaritatea o va trimite conducerii ArcelorMittal Galaţi!

Citit 3405 ori Ultima modificare Marți, 06 Noiembrie 2012 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.