Hotelurile gălăţene, ocupate doar pe sfert

Hotelurile gălăţene, ocupate doar pe sfert
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Locuri de cazare în hoteluri, pensiuni şi vile turistice avem, aşa că tot ce ne mai lipseşte este valul de turişti care să le şi ocupe şi să aducă bani în judeţ. Din păcate, şansele ca aşa ceva să se întâmple curând sunt destul de mici. În plină vară, în luna iulie, s-au înregistrat 7.964 de înnoptări în camerele gălăţene de hotel, cu 384 mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Dacă vi se pare că hotelierii câştigă totuşi abundent din aceste cazări, în realitate lucrurile nu prea stau aşa. Am avut, în iulie, o medie de 256 de înnoptări în 24 de ore, ceea ce înseamnă că doar aproximativ un sfert din capacitatea de cazare a fost folosită.

Nici în pensiunile sau vilele turistice de prin judeţ nu a fost cine ştie ce îngrămădeală. În iulie 2011, s-au cazat 1.623 de persoane, iar în iulie 2012, numărul celor cazaţi a crescut cu doar 82 de clienţi.

Statistic, cifrele indică faptul că locurile de cazare din hoteluri, pensiunile şi vilele turistice gălăţene au fost utilizate doar în proporţie de 26,7 la sută, potrivit datelor centralizate şi interpretate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Procentul este oricum unul mai bun decât anul trecut, când doar 25,5 la sută din capacitatea de cazare a fost necesară, mai informează INS.

Citit 2169 ori Ultima modificare Marți, 06 Noiembrie 2012 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.