Ratingurile ArcelorMittal, în categoria "junk". Gigantul oţelului a fost aruncat "la gunoi"

Ratingurile ArcelorMittal, în categoria "junk". Gigantul oţelului a fost aruncat "la gunoi"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia de evaluare financiară Moody’s a coborât ratingurile de credit ale ArcelorMittal la "Ba1", în categoria activelor cu caracter speculativ, decizia afectând obligaţiuni şi datorii în valoare de 24 de miliarde de dolari, potrivit unui comunicat Moody’s, citat de Mediafax.

"Retrogradarea reflectă deteriorarea pieţelor mondiale ale oţelului în ultimele şase luni, ale cărei efecte sunt adâncite de rezultatelor ArcelorMittal din trimestrul al treilea al acestui an, cel mai slab pentru companie de la jumătatea anului 2009", se arată în comunicatul Moody's. Agenţia notează că volumul livrărilor de oţel a scăzut cu 8,3 la sută în trimestrul al treilea faţă de trimestrul anterior, iar ArcelorMittal a înregistrat pierderi operaţionale şi creşterea datoriei brute.

Compania siderurgică nu a trecut cu vederea decizia Moody’s, afirmând că aceasta reflectă felul în care agenţia vede deteriorarea climatului economic. Totodată, ArcelorMittal a precizat că poziţia sa financiară rămâne "robustă". "Continuăm programele care au ca scop îmbunătăţirea resurselor noastre de a accesa credite şi ne aşteptăm la rezultate îmbunătăţite în lunile următoare", a comunicat grupul siderurgic.
Citit 2983 ori Ultima modificare Joi, 08 Noiembrie 2012 23:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.