ArcelorMittal Galaţi a renunţat la propunerea de reducere a salariilor în 2013
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

ArcelorMittal Galaţi a renunţat la propunerea de reducere a salariilor în 2013
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Oferta salarială a conducerii combinatului siderurgic a „urcat” de la minus cinci la sută la zero, în cadrul rundei de negocieri de sâmbătă

  • * Şi revendicările unora dintre sindicalişti s-au modificat – liderii Solidaritatea Metal au coborât de la 8,5 la 5 la sută indexare salarială, dar au cerut păstrarea bonusurilor din 2012

Administraţia ArcelorMittal Galaţi a renunţat, sâmbătă, la propunerea de reducere cu cinci la sută a salariilor siderurgiştilor în 2013, pe care o avansase la şedinţele anterioare de negociere a contractului colectiv de muncă. Susţinând în continuare că nu poate acorda o creştere salarială, patronatul a propus acum menţinerea salariilor la nivelul actual şi anul viitor. Asta ar însemna ca siderurgiştii să fie plătiţi şi în 2013 la nivelul lui 2011 – ultimul an în care salariile din combinat au fost majorate.

De partea cealaltă, liderii Federaţiei Naţionale Sindicale Solidaritatea Metal şi-au modificat şi ei revendicările prezentate patronatului. „Am coborât de la 8,5 la sută la 5 la sută procentul de majorare salarială solicitat pentru anul viitor şi am renunţat la solicitarea de creştere a primelor, cu excepţia celei de Crăciun, care vrem să urce de la 120 la 200 de lei. Totodată, am cerut păstrarea tuturor drepturilor din actualul contract colectiv de muncă, inclusiv bonusul 2 la sută din salariul anual, acordat necondiţionat în luna aprilie, şi cel de 2,5 la sută din decembrie, condiţionat de un bilanţ pozitiv”, a declarat Ilinca Diaconu, de la Solidaritatea Metal, la finele rundei de negocieri de sâmbătă.

Colegii din comisia de negociere – reprezentanţii salariaţilor – şi-au menţinut, însă, revendicările iniţiale, între care se numără majorarea salariilor din combinat cu 8,5 la sută anul viitor, majorarea primelor anuale la 250 de lei şi a primei de vacanţă la 700 de lei şi indexarea sporului de weekend. „Aşteptăm în continuare o ofertă salarială concretă din partea administraţiei companiei”, a explicat purtătorul de cuvânt al reprezentanţilor salariaţilor, Vasile Crişan.

Părţile negociatoare se vor reuni la masa tratativelor pe 14 ianuarie 2013.

Citit 5942 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Decembrie 2012 14:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.