Să nu punem preţ pe hobby!

Să nu punem preţ pe hobby!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pescarii cunoscuţi gălăţenilor pe care i-am întrebat cât investesc, lunar, în pasiunea lor, ne-au spus că hobby-ul nu este deloc unul ieftin.

"Nu cred că pot face un calcul cu investiţia lunară. Depinde de mulţi factori, de anotimp şi de tipul de pescuit la care ies. Numai momeala pentru pescuitul la crap poate costa între 200 şi 300 de lei.  Pescarii care merg la concursuri pot avea nevoie de sute de kilograme de momeală. Unii îşi mai prepară şi acasă momeala, ies mai ieftin, dar investiţia este mare, oricum. Bineînţeles, fiecare pescar investeşte după puteri. Putem avea lansete şi mulinete care ajung să coste sute de milioane şi care nu sunt la îndemâna oricui”, a declarat Gicu Caraman, realizator al emisiunii „Cu Băţu-n Baltă”.

„La noi, cred că dai mai mult de 100 de lei pe ziua de pescuit, dacă punem benzină, momelile şi ce trebuie să-ţi mai cumperi. Fără să socotim aici investiţia în scule. Dar eu n-am pescuit încă aici, de când m-am întors din Argentina. Acolo plăteam ghidul şi locul în barcă, dar primeam scule, aşa că nu mi-am cumpărat. Un weekend de pescuit, cu tot cu o noapte la hotel, ajungea până la 300 de dolari. Dar era pescuit adevărat. Prindeam până la 40 de kilograme de peşte din specii variate, inclusiv pisică de mare”, a declarat Dinu Gându, consilier în cadrul Casei de Cultură a Studenţilor din Galaţi şi fost consul al României în Argentina.

„Nu investesc în pescuit ca să prind peşte, ci investesc în timpul pe care îl petrec la pescuit. Şi nu îmi măsor pasiunea în bani, aşa că nu pot să apreciez cât investesc lunar şi nici dacă mi se pare că plătesc mult sau puţin. Important e că mă simt bine. La fel de bine şi pe malul Siretului şi pe un canal de la Braniştea. Timpu petrecut acolo are o anumită valoare. Investiţia poate fi ceva mai mică, atunci când mergi la pescuit într-un grup, pentru că se împart cheltuielile pentru deplasare şi momeală. Dar eu nu prefer această variantă. Nu cred că am fost la pescuit cu grup de mai mult de patru ori până acum”, a precizat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Citit 1555 ori Ultima modificare Marți, 29 Ianuarie 2013 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.