Culoarea politic incorectă
Foto: Ilustraţie: Monzanette

Culoarea politic incorectă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ronţăitori de creioane colorate de la Universitatea din Colorado au conchis că roşul corecturilor irită elevii. Susţin că e ca „literele mari în e-mailuri sau sms-uri”, trezind mânie sau întristare. Şi recomandă folosirea unei nuanţe de albastru.

La noi, roşul socialist dar şi albastrul liberal sunt la putere. Aşa că s-a optat pentru verde, măgăreaţa căzând pe cei politic incorecţi cât timp sunt şi profund etnici. Subliminal, generaţiile următoare vor asocia udemeriştii cu intransigenţa didactică şi ocara parentală.

Acum serios! Nu c-ar mai trebui cineva să-şi facă griji în ce priveşte viitorul ţării. Diferiţi coloraţi politic succedaţi la conducerea Educaţiei au avut ei grijă: au desfiinţat treapta la liceu şi şcolile profesionale, au înlocuit problemele de la fizică cu proiecte de metafizica nimicului, au rescris istoria cu Esca şi au scos literatura din manualele de limbi străine.

Examenele finale încurajează absolvenţi asemănători unui câine, cu privire inteligentă dar incapabili să se exprime. Poţi rămâne fără bac dacă nu ştii integrale de gradul doi sau planul bătăliei de la Rovine, dar comunicarea în limbile maternă, străină şi digitală o promovezi dând doar bună ziua comisiei.

Deci, cine speră o pensie decentă, să se gândească doar ce venituri vor avea absolvenţii de azi - cotizanţii de mâine. În loc să dea profesional în mintea copiilor, cu pixuri în culori de basm, psihologii şcolari mai bine ar trata profesionist angoasele corpului profesoral, demoralizat de subfinanţarea cronică.

Altminteri, se va spune mereu pe la colţuri că pentru deşurubatul unui bec e suficient un psiholog, cu condiţia să vrea şi becul…

Pixelul verde-liniştitor

Citit 14244 ori Ultima modificare Marți, 29 Ianuarie 2013 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.