Învierea din faliment
Foto: Ilustraţie: Monzanette

Învierea din faliment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cum spune-o vorbă, mortul de la groapă nu se mai întoarce. Dar insolvabilul din faliment?

APATERM a fost resuscitat tocmai când autorităţile reinventau apa caldă la CALORGAL. Oare cine i-a ţinut partea muribundului sufocat de statul degeaba căruia-i mănâncă managerii din conturi?

Mortul-viu APATERM i-a luat pe nepregătite pe toţi cei care amuşinau cadavrul în plină hemoragie financiară. Vracii şarlatani ce-l eutanasiau cu lichidare judiciară vor spune pa! la zeci de mii de euro încasate pe recuperări anemice de datorii.

Părinţii muribundului, pe principiul „las’ că facem altul”, au puit alt cal de cursă lungă electorală, mândru în toate cele, inclusiv cu trei taţi: baciul gălăţean, cel tecucean şi cel şendrenian. Acum tre’ să-l lase pe mânz fără trusou, în plină iarnă, fiindcă s-a-ntors nebunul cu poruncă clară de la juzi: să fie îmbrăcat, spălat şi reorganizat!

Partenera de zbenguială termică e cea mai dezamăgită: i-a băut toată zestrea de subvenţii de la guvern şi a lăsat-o-n ţevile goale, neplătite cu anii. Acum şi-a pus speranţe în pur-sângele CALORGAL, virilul ce-a băgat până la prăsele spaima-n asociaţii, rău-platnici şi casele lor. Dar s-a întors răpciuga aia de APATERM, făr`un chior, dar vomitând facturi istorice peste tot!

Cu un fiu dator-vândut de prost şi altul viteaz dar cu mâinile legate, tăticii politicii locale au doar o şansă: s-o ia ei înşişi pe mireasa neconsolată, ELECTROCENTRALE. Numai s-o lase taică-su, guvernul! C-altfel rămâne fată bătrână, cu datoriile şi onoarea nereperate.

Uşurat răsuflă doar făptaşul: cât timp cadavrul nu există, cum poţi să-l acuzi măcar de vreo... cioacă ?

Calorgalul cu trei picioare liberale

Citit 12699 ori Ultima modificare Joi, 31 Ianuarie 2013 19:44

3 comentarii

 • Vineri, 01 Februarie 2013 16:19
  @marius stanica.
  Ai dreptate, e plina Romania de idioti! Asa ca tine, de exemplu!
  Apaterm ne da apa calda (adica gata incalzita, daca pricepi ce spun!)
  Apa rece vine de la Apa-Canal.
  Mai pe intelesul tau: daca ai datorii (ca asociatie) la Apaterm, primesti doar apa rece, ca pe aia ti-o da Apa-Canal.
  Sunt DOUA societati diferite, fara nici o legatura una cu alta!!!

  Si ar trebui sa primim totul pe gratis, ca unii proprietari din unele asociatii au alte cheltuieli mai importante de facut, ca de exemplu concedii in strainatate, firme proprii, masini bengoase ? ! ?
  Evident ca unii analfabeti (asa ca tine) inca se mai cred in comunism, cu totul la comun si se mira cum de vor unii sa-i dea in judecata sa-si recupereze banii...

  Daca vrei sa emigrezi, succesuri!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de GaluM
  Vineri, 01 Februarie 2013 13:53
  Misto replica, din Caragiale, nu? Mai ales ca e si ziua lui de nastere azi...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Vineri, 01 Februarie 2013 09:47
  lume de idioti !!

  ati citit vreodata UN CONTRACT CU EXECUTOR ???

  stiti ca acolo scrie ca EXECUTORUL ISI RECUPEREAZA PRIMA DATA ONORARIUL si apoi trece la recuperarea pierderii ???

  si ca pentru RECUPERAREA PIERDERII nu exista NICI-O OBLIGATIE CONTRACTUALA ???

  Adica orice executor isi recupereaza accerb partea lui, si apoi daca mai vrea sa iti recupereze si tie, bine, daca nu, deja nu il mai intereseaza, trece la urmatorul caz.

  Pai cititi cu ochii vostri ce vor recuperatorii de la APATERM - banii de onorariu si apoi restul mai vedem.

  PE DE O PARTE ASTA E ECONOMIA DE PIATA !
  AVOCATII si RECUPERATORII COSTA !! FOARTE MULT !!! (mai mult decat dentistii)

  Dar vina a cui este??? a proprietarulu APATERM care a crezut in sistemul idiot comunist, ca poti sa ai datorii cu zeci de luni de zile si sa dea in continuare apa calda si caldura la Asociatiile de proprietari.
  DAR SA NU DATI VINA PE ASOCIATIILE DE PROPRIETARI pentru ca LEGEA IN MOD IDIOT IN ROMANIA acuza aceste asociatii si le pune in carca tot greul, ce este mai rau, si ei APATERM vor doar beneficiile - BANII !

  Sa vad eu, cum este sa fii presedinte de asociatie, cu administrator care nu fura, dar care desi ai centrala pe gaz, nu poti sa te incalzesti nu poti sa faci dus, ca nu mai este apa rece, pentru ca sunt datorii prea mari si vine APATERM SI SECHESTREAZA CHITANTIERUL !!!

  Si sa vezi blocuri intregi FARA APA RECE CURENTA sa traim mai rau ca niste animale, in mirificul mileniu 3, tara parte cica din Uniunea Europeana, pentru ca exista unii care au datorii si care procesele dureaza enorm de mult SI COLAC PESTE PUPAZA sunt si chiriasii primarieii !!!

  IN TARA IDIOATA ROMANIA nu poti sa dai in judecata proprietarul PRIMARIA GALATI ci trebuie sa dai chiriasul care oricum daca pleaca nu are nici-un bun si nu mai recuperezi NIMIC !

  In orice tara UE15, normala si nu asa IDIOATA precum Romania mocirla asta, raspunzator este PROPRIETARUL !
  Dar ce ii poti spune judecatoriei Galati sau IDIOTILOR DE PARLAMENTARI ROMANI care au facut ABERATIILE DE LEGI !!!!

  Traim intr-o mocirla domnilor. Si singura scapare, este casa pe teren propriu sau emigrarea.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.