Nu-i contract? Nu-i problemă! Siderurgiştii gălăţeni, protejaţi şi când nu au CCM
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Nu-i contract? Nu-i problemă! Siderurgiştii gălăţeni, protejaţi şi când nu au CCM
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Salariaţii ArcelorMittal Galaţi beneficiază de drepturile prevăzute în contractul colectiv de muncă (CCM) şi în perioada în care în companie nu există un asemenea document, a afirmat purtătorul de cuvânt al combinatului siderurgic, Dorian Dumitrescu. Vorbim de perioada scursă de pe 20 ianuarie, când vechiul contract colectiv de muncă din unitate a expirat, până la momentul intrării în vigoare a noului contract, semnat vineri de către patronat cu liderii sindicali şi depus în aceeaşi zi la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) spre înregistrare.

Astfel, siderurgiştii care, de exemplu, se căsătoresc sau dau naştere unui copil în această perioadă vor încasa ajutoarele financiare prevăzute pentru asemenea evenimente în contractul colectiv de muncă, cu toate că documentul nu este încă în vigoare. De altfel, de pe 20 ianuarie şi până acum, compania chiar a primit astfel de cereri de la câţiva salariaţi şi, potrivit lui Dorian Dumitrescu, urmează să le onoreze.

Noul contract colectiv de muncă din Combinat se află acum în analiza ITM. „Am primit contractul la sfârşitul zilei de vineri. Am constituit o comisie de inspectori care îl analizează şi care se va pronunţa ulterior asupra oportunităţii înregistrării lui”, a spus şeful ITM Galaţi, Ionel Petrea.

Contractul negociat în ultimele luni de conducerea combinatului cu reprezentanţii salariaţilor şi cu liderii Federaţiei Sindicale Solidaritatea Metal prevede că, anul acesta, siderurgiştii gălăţeni vor încasa trei bonusuri (2 la sută din salariul anual în februarie, 2 la sută în iulie şi 1 la sută în decembrie, ultimul condiţionat de trecea pe profit) şi prime mai mari de ziua de naştere, de Ziua Metalurgistului şi de Crăciun.

Citit 3329 ori Ultima modificare Luni, 11 Februarie 2013 23:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.