Tensiuni în siderurgie: Mittal sfidează Comisia Europeană

Tensiuni în siderurgie: Mittal sfidează Comisia Europeană
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisia Europeană, “Guvernul” Uniunii Europene, a cerut companiei siderurgice ArcelorMittal să suspende închiderile de fabrici de pe continent, dar aceasta nu a răspuns pozitiv solicitării. “Doresc să solicit ArcelorMittal să amâne decizia de închidere a uzinelor cel puţin până la aprobarea (în vară, n.r.) a unui plan de acţiune al Comisiei Europene, pentru că sunt convins că putem da un răspuns pentru protejarea industriei siderurgice europene”, a declarat comisarul pentru Industrie, Antonio Tajani, citat de Mediafax.

Cererea a fost formulată după ce miniştrii din Franţa, Luxemburg şi Valonia, cele mai afectate de măsurile de restructurare luate de ArcelorMittal, i-au scris lui Antonio Tajani în urma anunţului făcut de grupul siderurgic privind închiderea unei unităţi din Belgia şi concedierea a 1.300 dintre angajaţii de acolo.

ArcelorMittal a protestat, însă, indicând că nu este treaba Comisiei Europene şi nici a statelor membre să intervină în activitatea companiilor private. Mai mult, preşedintele ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, a ignorat invitaţia Bruxellesului de a se prezenta în faţa Comisiei.

Citit 3304 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Februarie 2013 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.