Afacerist sau consilier local?

Afacerist sau consilier local?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproape jumătate dintre consilierii locali au afaceri. Este bine, este rău? Iată care este părerea gălăţenilor:

Dumitru Sava, 72 de ani : „Dacă eşti consilier şi ai o funcţie publică, trebuie să te retragi din afaceri. Faci două servicii, scoţi bani din două locuri, pe când unii nu au nici un serviciu. Turnăm seu în carne grasă. Ori una, ori alta. Facem politică şi acoperim afacerile? Cred că într-un stat civilizat nu se face aşa ceva”.

Florin Achirei, 30 de ani: „Au băgat bani, au marcat, asta e. Nu avem ce să facem. Ei şi-au făcut afacerile pe spatele lor, nu-mi imaginez ce aş putea să fac. Sincer nu mă deranjează dacă un consilier are afaceri, atât timp cât îşi vede de treabă, să nu stea degeaba în Consiliu”.

Carmen, 70 de ani: „Nu sunt de acord ca un consilier să aibă şi afaceri, pentru că nu se mai ocupă de treburile administrative, ale populaţiei. Au interesul lor şi nu mai au interesul celor care i-au ales şi pentru care i-au ales. Proiectele de hotărâre pe care fac, le fac ca să fie în avantajul lor, dacă le fac. Ei, având afaceri, fac totul ca să tragă spuza pe turta lor. Ori, faci afaceri şi câştigi banii cinstit, ori faci politică şi furi”.

Ing. Dragomir Pop, 84 de ani:„De la Revoluţie s-au realizat multe: s-a distrus industria, agricultura şi morala. Singura afacere este distrugerea. Am fost inspector principal la Fonduri Fixe. "Statul odios" se interesa. Dar acesta este statul odios, nu acela care a fost. Acela se interesa de situaţia tuturor. Nu rămânea atunci nici un copil în afara producţiei. Avea loc de muncă asigurat. Acum, ăştia îşi bat joc. Am zis că dau lovitura după Revoluţie şi am înregistrat 19 propuneri de invenţii, din care am brevetat cinci, dar nu pot să plătesc nici taxa pentru protecţia celor cinci. Ne-am bătut joc de ce am avut, de economie”.

Citit 1626 ori Ultima modificare Joi, 14 Februarie 2013 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.