Compania KWS, în ajutorul fermierilor afectaţi de secetă
Foto: Foto: Gabriel Kolbay

Compania KWS, în ajutorul fermierilor afectaţi de secetă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Compania KWS - unul dintre cei mai importanţi producători de seminţe de cereale, plante tehnice şi legume de pe piaţa internaţională - şi-a prezentat, ieri, oferta pe anul 2013 pentru fermierii gălăţeni. Seminarul de prezentare a avut loc la Restaurantul Pibunni, din pădurea Gârboavele. Fermierii gălăţeni prezenţi au putut afla chiar de la echipa producătorilor detalii despre produsele şi serviciile oferite de compania multinaţională prezentă în 58 de state ale lumii, cu o experienţă de peste 150 de ani în agricultură.

Potrivit datelor expuse, KWS vine, în acest an, cu o ofertă variată: 27 de soiuri de porumb, 8 de rapiţă de toamnă, 4 de floarea soarelui, 7 de cartof şi 4 de sorg şi cereale păioase. Hibrizii au perioade de vegetaţie diferite şi sunt adaptaţi tipurilor de sol şi condiţiilor meteo din diferite zone ale ţării. Spre exemplu, din fiecare soi se găsesc hibrizi creaţi pentru condiţii de secetă specifice zonei noastre, cum ar fi, la porumb, varietăţile Karnevalis sau Emilio. Mai multe detalii ne-a oferit directorul regional de vânzări al KWS, Ioan Puiu.

„Oferta de seminţe pentru acest an este una foarte complexă. În plus, oferim şi o consultanţă foarte bună. Din staţia noastră de procesare, un procent de până la 70 la sută din producţie pleacă pe piaţa din vestul Europei, ceea ce înseamnă o recunoaştere atât pentru puritatea genetică a seminţelor noastre, cât şi pentru munca fermierilor cu care cultivăm peste 3.000 de hectare. Avem o staţie de cercetare la Alexandria şi tot noi am creat primul laborator privat de atestare a calităţii seminţelor, astfel încât cumpărătorul să ştie exact în ce investeşte. Intrăm acum cu o ofertă mai bogată şi pe piaţa gălăţeană. Suntem prezenţi în România din anul 1993, iar vânzările noastre pe segmentul de seminţe de porumb, spre exemplu, au crescut cu 40 la sută, în cursul ultimului an”, a precizat Ioan Puiu.

Potrivit directorului de vânzări, compania lucrează cu toate categoriile de producători: de la fermierii care cultivă un hectar sau două de teren, până la marii manageri din agricultură, care exploatează mii de hectare.

Citit 2250 ori Ultima modificare Marți, 12 Februarie 2013 18:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.